x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Premiera Teatrului de Comedie - O noapte furtunoasă

Premiera Teatrului de Comedie - O noapte furtunoasă

de Magdalena Popa Buluc    |    02 Mai 2024   •   10:00
Premiera Teatrului de Comedie - O noapte furtunoasă

Teatrul de Comedie are plăcerea să vă invite la premiera oficială a spectacolului O NOAPTE FURTUNOASĂ de I. L. Caragiale, regia Andrei Huțuleac, scenografia Maria Nicola. Reprezentațiile vor avea loc sâmbătă 11 mai și duminică 12 mai, de la ora 19.00, la Sala Radu Beligan.

„Am vrut să mă întâlnesc cu domnul Caragiale din ipostaza de regizor pentru că mi-a fost mereu foarte frică de el. Am picat în toate capcanele în care de-a lungul timpului au picat cei mai mulți, inclusiv unii dintre contemporanii săi. L-am crezut, pe rând, ba un autor care „face mișto de români” (într-o epocă sastisită de miștouri), ba un autor care abordează satiric teme sociale și politice care își mai găsesc cu greu echivalența în contemporanul aglomerat de asemenea lucruri.

(...) Astfel că, împreună cu actorii, cu scenografa Maria Nicola, cu Cezar Antal (compozitorul excelentului folclor ficțional care punctează universul spectacolului) și cu designerul de lumini Lucian Moga am descoperit un Caragiale pe care-l știam mai puțin, dar pe care ne-am bucurat să-l întâlnim. Un Caragiale tânăr, cu ambiții de devenire și cu posibilități reale de expresie care la 26 de ani scrie (din interiorul unei culturi care de-abia făcea primii pași întru închegare) o piesă necesară și îndelung așteptată. Un tânăr, deci, care fără să știe încă avea să facă istorie și să devină statuie. (...)

N-am încercat să-l reinventăm pe Caragiale. În niciun caz. Autorii mari nu au nevoie de asemenea eforturi. Dar am încercat să nu ne opunem ideii legitime că orice iterație a sa în alt timp decât în cel care a fost scris presupune măcar o încercare de a explora moduri în care mai poate fi el povestit spectatorului de azi” – Andrei Huțuleac.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Sorin Miron, Angel Popescu, Silviu Debu, Smaranda Caragea, Andreea Alexandrescu, Dan Rădulescu, Ștefan Voicu / Rareș Ularu. Lighting design-ul este semnat de Lucian Moga, iar muzicala originală aparține lui Cezar Antal.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×