x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă O companie sud-africană vinde lapte de... gândaci

O companie sud-africană vinde lapte de... gândaci

de Oana Pavelescu    |    28 Mai 2018   •   12:48
O companie sud-africană vinde lapte de... gândaci

O companie sud-africană vinde ceea ce se numește ”entolapte”, un lapte special făcut din...insecte, despre care spune că este un superaliment.

Compania spune despre produsul său că este un aliment sustenabil, hrănitor, care nu conține lactoză, delicios, o bună alternativă a viitorului. 

Compania producătoare, Gourmet Grubb, spune că acestlapte are o mare concentrație de proteine și este bogat în minerale precum fier, zinc și caulciu.

Acest entolapte a intrat pe piață în urmă cu doi ani fiind poreclit laptele gândacilor, care era aobținut din gândacii vivipari Diploptera punctata.

Această specie neobișnuită de gândaci nu depune ouă ci ăși masc puii. Laptele acestora este un clistal de proteine, grăsimi și zaharuri care au o importanță deosebită în dezvoltarea puilor.

Un studiu efectuat în 2016 a descoperit că acest lapte are o valoare energetică de trei ori mai mare decât laptele de vacă.

Cercetătorii indieni care auefectuat studiul spun că acest fel de lapte nu se va putea găsi prea curând în suermarketuri. Pe lângă numele respingător nu este clar dacă este sigur pentru consumul uman.
 

Sursa: Xinhua

×
Subiecte în articol: entolapte Diploptera punctata