x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget DEZASTRU la Dell: 9000 de concedieri!

DEZASTRU la Dell: 9000 de concedieri!

de Alexandru Radescu    |    15 Ian 2014   •   11:40
 DEZASTRU la Dell: 9000 de concedieri!

Compania americană Dell, cândva unul din liderii de piaţă la vânzările de computere personale (desktop şi laptop), este nevoită să efectueze concedieri masive. Potrivit unor surse citate de The Register, Dell concediază 9000 de angajaţi, fiind afectat în primul rând personalul de vânzări şi marketing din SUA, Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Ar fi vorba de 20% din personalul de vânzări din SUA şi 30% din personalul vânzări şi marketing din zona EMEA, informează itp.net.

Chestionaţi în legătură cu acest val de concedieri, oficialii companiei au precizat că: "Dell evaluează şi implementează posibilităţi de îmbunătăţire a eficienţei operaţionale şi de alocare a resurselor noastre. Atunci când este necesar, vom continua să luăm decizii dure pentru a asigura succesul pe termen lung -. unele dintre aceste decizii putând afecta forţa noastră de muncă”.

Pentru producătorii de computere desktop&laptop, anul 2013 a fost cel mai greu din istorie: piaţa a scăzut cu 10 procente, vânzări afectate de boom-ul reprezentat de “cuplul” tablete şi smartphone. Iar conform studiilor de piaţă, declinul continuă şi în 2014, la un procent estimat de aproximativ 4%, faţă de 2013. De asemenea, anul 2012 a fost tot unul “pe minus”, studiile firmelor de cercetare de piaţă (IDC) arătând o scădere de 7%. Dacă se confirmă estimarea de vânzări pe 2014, respectiv 300 milioane unităţi, atunci se va ajunge la nivelul pieţei din 2008, nota la sfârşitul anului trecut Financial Times.

Dell a căzut de poziţia a III-a în această zona a pieţei IT. Ca şi celălalt mare producător american de computere, HP, compania Dell a pierdut trenul tablete&smartphone-uri. Pe de altă parte, niciuna dintre cele două companii americane menţionate nu a putut să ţină ritmul de vânzări impus de gigantul chinez Lenovo, compania care a cumpărat de la IBM divizia de computere personale.

 

 

 

×