x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Software piratat şi pierderi de date, o “relaţie” de 315 miliarde de dolari

Software piratat şi pierderi de date, o “relaţie” de 315 miliarde de dolari

de Alexandru Radescu    |    20 Mar 2014   •   17:05
 Software piratat şi pierderi de date, o “relaţie” de 315 miliarde de dolari

Pierderile de date cauzate de pirateria software costă companiile din întreaga lume peste 315 miliarde de dolari anual, se arată într-un studiu realizat de compania de cercetare de piaţă IDC.

Pe de alta parte, consumatorii vor cheltui 25 de miliarde dolari şi vor pierde 1,2 miliarde ore, doar în acest an, din cauza ameninţărilor de securitate şi a reparaţiilor pentru computere ce ruleaza softare piratat, afectate de malware.

În cadrul studiului, comandat de Microsoft, 60% dintre consumatorii chestionaţi susţin că cea mai mare temere a lor legată de software-ul infectat este pierderea datelor, a fişierelor sau a informaţiilor personale, urmate de tranzacţii online neautorizate (51%) şi de hacking-ul contului de e-mail, a conturilor de pe reţelele sociale şi a conturilor bancare (50%). Cu toate acestea, 43% dintre aceiaşi respondenţi nu instalează actualizări de securitate, lăsând computerele vulnerabile în fața atacurilor cibernetice.

Studiul a fost derulat la nivel mondial pe un eşantion de 1.700 de consumatori, experţi IT, CIO şi reprezentanţi ai guvernelor din Brazilia, China, Franţa, Germania, India, Indonezia, Japonia, Mexic, Polonia, Rusia, Singapore, Ucraina, Marea Britanie şi SUA, şi a analizat 203 calculatoare achiziţionate în Brazilia, China, India, Indonezia, Mexic, Rusia, Coreea de Sud, Tailanda, Turcia, Ucraina şi SUA.

 

 

 

 

×