x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Spionajul NSA subminează încrederea în echipamentele giganţilor IT

Spionajul NSA subminează încrederea în echipamentele giganţilor IT

19 Mai 2014   •   18:24
Spionajul NSA subminează încrederea în echipamentele giganţilor IT

Directorul executiv al gigantului Cisco Systems a făcut apel la preşedintele Barack Obama să reducă monitorizarea guvernamentală în urma apariţiei unor informaţii legate de faptul că Agenţia pentru Securitate Naţională (NSA) a interceptat echipamente Cisco, a anunţat duminică un purtător de cuvânt al companiei, citat de Reuters.

Într-o scrisoare datată la 15 mai, John Chambers, directorul executiv şi preşedintele gigantului producător de echipamente de telecomunicaţii, a avertizat împotriva erodării încrederii în industria tehnologică din SUA şi a pledat pentru noi 'standarde de conduită' în ceea ce priveşte modul în care NSA îşi desfăşoară monitorizarea.

'Nu putem funcţiona în acest fel. Clienţii noştri au încredere în noi să le aducem la uşă produse care se ridică la cele mai ridicate standarde de integritate şi securitate', a explicat Chambers în scrisoarea respectivă.

Această scrisoare a venit ca urmare a difuzării unor fotografii pe internet în care apar angajaţi NSA care deschid cutii cu echipamente Cisco, a relatat duminică Financial Times. 'Există suspiciuni că NSA a interceptat echipamente IT în tranzit de la producători către clienţi pentru a putea monitoriza şi aduna informaţii de la anumite ţinte', a scris ziarul. Bănuielile îşi au originea în informaţii ale jurnalistului Guardian Glenn Greenwald, care a scris despre mai multe documente ce i-au fost furnizat de fostul expert NSA Edward Snowden.

În scrisoarea sa, Chambers subliniază că 'dacă aceste bănuieli sunt adevărate, aceste acţiuni vor submina încrederea în industria noastră şi în abilitatea companiilor din sectorul tehnologic de a livra produse la scară globală'. (Agerpres)

×