x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget UTI şi S&T contestă rezultatul licitaţiei pentru sistemul IT destinat actelor de stare civilă

UTI şi S&T contestă rezultatul licitaţiei pentru sistemul IT destinat actelor de stare civilă

08 Ian 2014   •   15:06
UTI şi S&T contestă rezultatul licitaţiei pentru sistemul IT destinat actelor de stare civilă

 S&T România şi UTI Grup au contestat rezultatul licitaţiei pentru sistemul de depunere a cererilor şi emitere online a actelor de stare civilă, după ce Ministerul pentru Societatea Informaţională a anunţat, în decembrie, câştigătoare oferta Romsys pentru 26,5 milioane euro.  

Romsys a depus oferta în asociere cu Indra Sistemas şi Mercury 360 Communications, împreună cu subcontractanţii Technology Network Services, Quantrio Consulting şi Star Storage, conform anunţului ministerului .

Prin cererile depuse, disponibile pe www.e-licitatie.ro, S&T România şi UTI Grup solicită Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor anularea raportului de evaluare a ofertelor şi reevaluarea ofertei depuse de asocierea condusă de Romsys.

Cele două firme susţin că Ministerul ar fi trebuit să respingă oferta Romsys, Indra Sistemas şi Mercury 360 Communications pentru că include două asocieri, şi nu una aşa cum prevede OUG 34/2006.

Potrivit datelor disponibile pe www.e-licitatie.ro, Romsys a încheiat două acorduri de asociere, unul cu Indra Sistemas şi altul cu Mercury 360 Communications.

Cele două firme mai susţin că preţul ofertei Romsys este "unul neobişnuit de scăzut" şi că ofertantul câştigător nu a dovedit prin documente relevante că îl poate susţine.

“Sperăm ca Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor să soluţioneze aceste contestaţii cât mai curând posibil, deoarece este vorba de un proiect de o importanţă majoră pentru România. Cu cât primim un răspuns mai curând, cu atât câştigătorul va avea un timp mai mare de execuţie a proiectului, care are ca dată de finalizare iulie 2015, fără riscul pierderii fondurilor alocate”, precizează Ministerul Societăţii Informaţionale, într-un comunicat preluat de Mediafax.ro.

Obiectivul general al proiectului care va fi implementat de MSI şi finanţat prin fonduri structurale este îmbunătăţirea şi automatizarea sistemului de depunere a cererilor pentru emitere/eliberare şi eliberarea efectivă a documentelor de stare civilă.

În cadrul proiectului vor fi scanate şi digitizate toate actele de stare civilă din ultimii 100 de ani, aproximativ 75 milioane de documente.



 

 

 

×
Subiecte în articol: contestare licitatie acte civile IT