x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Virus: Poliţia Română, varianta cyber-infracţională

Virus: Poliţia Română, varianta cyber-infracţională

de Alexandru Radescu    |    14 Ian 2013   •   15:09
Virus: Poliţia Română, varianta cyber-infracţională
Sursa foto: JOEL SAGET/AFP
Virusul „Poliţia Română” îşi face din nou de cap prin reţele după ce cyber-infractorii au exploata nişte breşe de securitate în platforma software Java.

Potrivit BitDefender,  au fost identificate mai multe campanii de atac care se folosesc vulnerabilitatea în Java descoperită la finalul săptămânii trecute pentru a infecta calculatoarele utilizatorilor cu celebrul virus ’’Poliţia Română’’, o ameninţare informatică de tip ransomware, ce blochează accesul utilizatorului la calculatorul infectat până când acesta plăteşte o taxă.

Majoritatea acestor atacuri sunt comandate de pe servere localizate în Marea Britanie, Canada  şi SUA, dar, dat fiind faptul că virusul este tradus în mai multe limbi, orice utilizator care foloseşte versiunile vulnerabile de Java poate deveni o victimă.

Virusul „Poliţia Română” şi-a făcut apariţia în luna noiembrie a anului trecut. Un posesor de PC infectat primea un mail în care era acuzat de piratarea de muzică, software şi videoclipuri, solicitându-le bani pentru deblocarea calculatoarelor.  La noi în ţară, atacatorii cibernetici solicită plata unei sume de 100 de dolari, sau 300 de lei.

Utilizatorii infectaţi cu soft-ul periculos Trojan.Ransom.IcePol pot instala instrumentul furnizat de Bitdefender, pentru a şterge virusul din computere prin accesarea linkului următor http://download.bitdefender.com/removal_tools/BDRemoval_Trojan_Ransom_IcePol.exe şi rularea uneltei în Safe Mode.










×
Subiecte în articol: virus computer politie