x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special D’ale locatarilor

D’ale locatarilor

04 Noi 2009   •   00:00



Consiliul popular al municipiului Cluj-Napoca îl anunţă şi pe această cale pe Aron Alexandru, care sesiza prin intermediul revistei noastre faptul că apartamentul pe care îl ocupă este deseori inundat de locatara de la etajul superior, Niculina Sandu, că aceasta s-a obligat să remedieze vi­ciile instalaţiilor sanitare din apartamentul pe care îl deţine.


Cu o problemă asemănătoare ni s-a adresat şi Cristina Cotoşman din Timişoara. Drept răspuns, de la GIGCL Timiş primim următoarele: "Pentru o mai bună furnizare a apei calde şi reci la populaţie, se are în vedere execuţia unui nou punct termic cu rezervor propriu şi alimentare cu apă din reţeaua magistrală cu apă caldă şi rece a blocurilor din zonă".


În ceea ce priveşte scrisoarea adresată nouă de Asociaţia locatarilor din blocul PM20, Strada Prevederii din Bucureşti, care reclama întârzie­rea efectuării unor reparaţii la părţile comune ale imobinului, ICRAL "Vitan" ne anunţă că respectivele reparaţii au şi fost executate la data primirii de noi a răspunsului.


De la Procuratura generală a RSR suntem anunţaţi că în urma scrisorii primite din partea cititorului nostru Iosif Szekely din Petroşani cele sesizate de acesta au fost examinate şi constatându-se că sunt întemeiate, s-a declarat recurs extraordinar, care a fost trimis Tribunalului Suprem pentru judecare.


La scrisoarea adresată nouă de Vasile Gheorghe din comuna Reviga, judeţul Ialomiţa, om al muncii la ARMCT Bucureşti, care ne solicita sprijin pentru repartizarea unei locuinţe din fondul locativ de stat, Consiliul Popular al Sectorului 5 răspunde: "În conformitate cu prevederile Legii 5/1973, neavând domiciliul stabil în Bucureşti, nu puteţi beneficia de închirierea unei locuinţe din fondul de stat în acest oraş".


Blocurile 20 bis şi 18 b+e din Strada Vatra Dornei din Bucureşti, Sector 4, încadrează un teren destinat spa­ţiului verde - ne scrie Cornelia An­drovici. Numai că respectivul spaţiu a ajuns teren de fotbal. Zilnic, aici dispută meciuri cei între 3 şi 40 de ani. Rezultatul? Gălăgie, praf, mizerie, geamuri sparte, ame­ninţări. După repetate intervenţii, asociaţia de locatari a blocului 20 bis primeşte de la ADP Sector 4 o adresă în care se spune: "S-a dispus compartimentului Spaţii verzi să procedeze la plantarea terenului reclamat, cu arbori, arbuşti şi la gazo­narea lui în primă­vara anului 1989". În loc de arbori şi arbuşti, însă, locatarii exasperaţi de aşteptare s-au trezit cu "exprimarea ne­du­meririi că am primit un asemenea răspuns pe care dânşii (ADP Sector 4) nu îl vor onora". Şi s-au ţinut de cuvânt!
R. Manolescu - Flacăra, nr. 44/1989

×
Subiecte în articol: special