x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Racla cu Sfântul Brâu al Maicii Domnului va fi adusă în România

Racla cu Sfântul Brâu al Maicii Domnului va fi adusă în România

de Redacția Jurnalul    |    27 Mai 2024   •   23:30
Racla cu Sfântul Brâu al Maicii Domnului va fi adusă în România

Racla cu Sfântul Brâu al Maicii Domnului va fi adusă în România şi așezată spre închinare în biserica Sf. Ilie – Ghencea din Bucureşti 30 mai-4 iunie 2024

Una dintre cele mai importante relicve ale ortodoxiei, cunoscută și sub denumirea de Cingătoarea Maicii Domnului, va fi găzduită de Parohia Sf. Ilie – Ghencea în perioada 30 mai - 4 iunie 2024. Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, o delegație de maici de la mănăstirea Panagia Kato Xenia din provincia Almyros din Grecia va însoţi racla cu Sfântul Brâu.

Întemeiată în timpul împăratului bizantin Andronic al II-lea Paleologul, Mănăstirea Kato Xenia mai adăposteşte şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Străina” (Panaghia Xenia). Cele două bucăţi din Brâul Maicii Domnului care vor fi aduse la Bucureşti de maicile mănăstirii au fost primite în dar de la Mănăstirea Vatoped din Sfântul Munte Athos în anul 1522.

Evenimentul organizat de Părintele Paroh Sebastian Gabor şi fiii duhovniceşti din cadrul Parohiei Sf. Ilie – Ghencea reprezintă un moment de excepţie în viaţa comunităţii ortodoxe din Bucureşti şi nu numai. Acest demers spiritual, cu valenţe liturgice, culturale și educaționale, îşi propune să ofere enoriaşilor de toate vârstele ocazia rară de a se închina, de a se ruga şi de a venera sfânta relicvă a Sfintei Fecioare Maria.

×