x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Gelu Voican Voiculescu: "Nici n-aveam televizor!"

Gelu Voican Voiculescu: "Nici n-aveam televizor!"

de Violeta Fotache    |    24 Dec 2008   •   00:00

Unul dintre oamenii importanţi în structura de putere a Ro­mâniei, instalată imediat după evenimentele din decembrie 1989, este şi Gelu Voican Voiculescu. El a deţinut funcţia de viceprim-ministru în Guvernul provizoriu Petre Roman. În timpul revoluţiei, Voican Voiculescu a participat la proce­sul intentat lui Ceauşescu şi la execuţia acestuia.



Ce a făcut în ultima noapte a anului 1988 "elementul reac­ţionar" Gelu Voican Voiculescu, cel care a fost arestat în 1970 pen­tru că era considerat un agitator periculos în rândul ti­nerilor? Cum şi-a petrecut noaptea dintre ani omul care a stat trei luni în închisoare pentru asta, cel care în anul 1985 a fost arestat din nou şi condamnat la 1 an şi 6 luni de închi­soa­­re pentru "propagandă împotriva orânduirii sociale"? Cum "s-a distrat" în noaptea de 31 decembrie 1988 cel care din octombrie acel an începuse din nou "să fie călcat" la do­mi­ciliu de organele de poliţie politică? Simplu de tot: a dormit.

"Nefiind un petrecăreţ, în noaptea dintre anii ’88-’89 am dormit, pur şi simplu. Nu este singurul Revelion pe care l-am petrecut aşa, pentru că eu nu puneam mare preţ pe acest gen de sărbătoare. Crăciunul, da, l-am sărbătorit în familie, cu mama. Pe vremea aceea nici nu aveam televizor. Şi chiar de-aş fi avut, ce să vezi la TVR? Două ore de program? Aşa că, v-am spus: am dormit!", ne-a declarat Gelu Voican Voiculescu, după 20 de ani de la începutul anului care avea să aducă România în afara regimului comunist.

×
Subiecte în articol: special