x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Îl recunoşti? Acest tânăr a devenit unul dintre cei mai bogați români

Îl recunoşti? Acest tânăr a devenit unul dintre cei mai bogați români

de Redacția Jurnalul    |    27 Mai 2024   •   22:15
Îl recunoşti? Acest tânăr a devenit unul dintre cei mai bogați români
Sursa foto: Captura video Cineclic

Recent, pe o rețea socială, au fost postate imagini rare din anul 1963, realizate la baza sportivă studențească "Tei". Printre studenții care se antrenează la diverse sporturi, precum tenis, tras cu arcul și yachting, apare un tânăr greu de recunoscut: Ion Țiriac, viitorul miliardar al României.

Cine este Ion Țiriac

Născut pe 9 mai la Brașov, Ion Țiriac a avut o carieră sportivă impresionantă înainte de a deveni un influent om de afaceri. Acesta și-a pierdut tatăl la vârsta de zece ani, tată care locuia pe aceeași stradă și lucra în aceeași fabrică cu Günther Bosch.

Între 1958 și 1964, Țiriac a fost membru al echipei naționale de hochei pe gheață a României, participând la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Innsbruck și la Campionatele Mondiale. Cariera sa sportivă a culminat în 1970, când a câștigat, alături de Ilie Năstase, turneul de la Roland Garros. De-a lungul anilor, a câștigat numeroase alte turnee de dublu, confirmându-și talentul pe teren.

Ion Țiriac a jucat un rol crucial în echipa României de Cupa Davis între 1959 și 1978, participând la trei finale alături de Ilie Năstase, toate împotriva SUA.

După retragerea din sport, Ion Țiriac a devenit managerul tenismenului german Boris Becker între 1984 și 1993. Între 1998 și 2004, a deținut funcția de Președinte al Comitetului Olimpic Român.

În domeniul afacerilor, Țiriac a devenit unul dintre cei mai bogați români, cu o avere estimată la 8,5 miliarde de lei în 2022, potrivit Forbes. Țiriac Holdings, conglomeratul său, include peste 40 de companii din diverse sectoare, precum comerț auto, imobiliare, servicii financiare, leasing și transport aerian.

Ion Țiriac a fost căsătorit cu Erika Braedt între 1963 și 1965 și are trei copii: Ion Țiriac Jr. cu modelul Mikette von Issenberg, și Karim Mihai și Ioana Natalia cu jurnalista egipteană Sophie Ayad.

Imaginile din 1963, postate de Cineclic, ne oferă o privire rară asupra unui tânăr Ion Țiriac, înainte ca acesta să devină un nume cunoscut pe plan internațional, atât în sport, cât și în afaceri.

×
Subiecte în articol: Ion Ţiriac