x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete EXCLUSIV. Udrea la arat. Blonda cumpără un conac la Greaca cu 80 de hectare de vie

EXCLUSIV. Udrea la arat. Blonda cumpără un conac la Greaca cu 80 de hectare de vie

28 Noi 2013   •   19:19
EXCLUSIV. Udrea la arat. Blonda cumpără un conac la Greaca cu 80 de hectare de vie

De mică Elena Udrea visa, când o sa fie mare, intrarea ei pe uşa din faţă a onorabilităţii şi prosperităţii. Bunăstarea a atins-o mai repede, problema a doua este în curs de realizare. Fata plecată cu RATA din Pleşcoi spre Buzău şi mai apoi, cu trenul spre Capitală, vedea şi tot vedea până la centura Bucureştilor întinderea de câmpuri. Mintea întrepridă simţea că viitorul ei ar fi legat prin gena transmisă de la robii eliberaţi de legea lui Kogălniceanu din 1856, de proprietatea “fonciară”. Stând atât în campanii electorale în preajma popilor a reţinut că “din pământ pleci, în pământ te reîntrupezi”.

De la credinţă la acţiune este doar un pas pentru o femeie hotărâtă ca Elena Udrea. Eşuată în invstiţiile imobiliare care i-au provocat manifestări insomniace din cauză de rate neplătite la bancă, fost ministreasă schimbă domeniul minat care nu i-a dat onorabilitatea dorită. Urmându-şi farul călăuzitor din politică, Traian Băsescu, Udrea ţinteşte şi ea să se înscrie în rândul agricultorilor cu proprietăţi comasate în vânzări anterioare.

Cele 80 de contracte anunţate printr-un precontract o plasează direct în rândul moşiereselor. Şi nu una de rând, ci - cum altfel? - o moşiereasă de lux. “Domeniul seniorilor” de la Greaca este cel care ar fi atras atenţia Elenei Udrea. Potrivit surselor Jurnalului Naţional, Udrea era deja în spatele resortului de cinci stele care include un conac, un restaurant cu bucătărie românească şi mediteraneană, o cramă şi două piscine exterioare şi are în plan construcţia unui teren de golf. Acum, fostul ministru al turismului ar fi bătut palma pentru 80 de hectare, parte din ele plantate cu viţă de vie de la staţiunea de cercetări viticole din localitate.

În încercarea de a abate atenţia asupra scandalului legat de “Ferma preşedintelui”, Udrea a ieşit şi a făcut declaraţii bombastice. A anunţat că s-a mutat cu chirie şi îşi vinde casele pe care le deţine pentru a face rost de bani să îşi cumpere 500 de hectare de teren agricol. Nu îşi permite însă un teren la Nana unde preţurile au crescut mult după ce Băsescu a devenit moşier.

Cine vor fi argaţii de pe ferma Udroaicei, robişorii care să-i dea sensul deplin al unei răzbunări istorice? Evident, admiratorii ei care vor “juca” în fabula “Udrea la arat”.


×