x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Audemars Piguet astazi

Audemars Piguet astazi

12 Dec 2004   •   00:00

AUDEMARS PIGUET
In societatea noastra consumatorista, la Audemars Piguet se manufactureaza anual doar 20.000 de piese, pentru intreaga lume.
ANDREEA HIRICA

Pentru realizarea unui ceas complicat, manufacturierii Audemars Piguet lucreaza intre 8 luni si doi ani de zile
Despre destinul companiei si ce este Audemars Piguet astazi vorbeste pentru Jurnalul National Georges-Henri Meylan - presedinte si CEO. Nascut tot in Valle de Joux, Henri Meylan poarta cu sine spiritul vaii inventatorilor si pasiunea pentru industria orogoleriei de lux.

Jurnalul National: Ce inseamna pentru Audemars Piguet faptul ca inca apartine familiei fondatoare?
Georges-Henri Meylan: Audemars Piguet ramane cea mai veche manufactura independenta, care nu a fost vanduta de catre familia fondatoare si in care descendenta de acum - a patra generatie - inca insufla pasiunea celor doi inventatori. Daca multe dintre orologeriile din Valle de Joux au fost distruse de criza ce a zguduit din cand in cand industria sau vandute cand fondatorii au parasit acest mestesug, destinul companiei de-a lungul celor 129 de ani a fost ghidat mereu, direct sau indirect, de cele doua familii.

Ce este Audemars Piguet astazi?
Compania are trei locatii ale manufacturilor: cea mai veche, situata in Le Brassus, cea pentru carcase, din Geneva si cea din Le Locle Audemars Piguet (Renauld &Papi). Audemars Piguet are reteaua proprie de magazine in America, la New York, Asia, in Japonia, Singapore, Malaiezia. Cu 20.000 de piese per an in toata lumea, Audemars Piguet se defineste ca o marca exclusivista, pentru o clientela ce doreste cu adevarat un produs deosebit. Un ceas Audemars Piguet este diferit de oricare altul si asta nu doar ca spirit, ci si in termeni concreti, tehnici: va fi intotdeauna un ceas extrem de complicat.

Cate ceasuri Audemars Piguet au fost produse in acesti 129 de ani?
Aproximativ 200.000 de piese. Productia a crescut dupa cel de-al doilea razboi mondial. Dar trebuie sa tinem cont de contextul in care au fost produse: pentru realizarea unui ceas complicat, spre exemplu, avem nevoie de minimum 8 luni; intr-un singur an, se produc maximum 10 ceasuri complicate.

Click pentru a mari imaginea
Georges-Henri Meylan - presedinte si CEO Audemars Piguet

Cum arata ceasul Audemars Piguet al viitorului?
In primul rand, isi va pastra atitudinea exclusivista. Vom continua cultivarea mostenirii istorice a marcii cu ceasuri complexe, dar si cu modele clasice. Anul 2004, de exemplu, este anul dedicat femeii. Campania "Femmes du Monde" vorbeste despre cat de mult le reprezinta pe femei aceste "bijuterii" minutioase, complicate, incapatanate si pline de rabdare.

ANUL FEMMES DU MONDE
Audemars Piguet dedica acest an frumusetii femeii. "Femmes du Monde" dezvaluie frumusetea regasita intr-un zambet, o privire, o miscare eleganta a capului. Ceasurile si bijuteriile sunt create exclusiv pentru acest farmec feminin. Sofisticata sau de o simplitate pura, femeia Audemars Piguet devine unica. Lady Royal Oak, o creatie ce perpetueaza legenda, Deva - un imn inchinat magiei feminine, Dream - o indrazneata celebrare in aur alb si diamante, iar Myriade - intruchiparea seductiei, al carei nume are ecourile unei cascade stralucitoare; toate aceste modelele au fost inspirate de femei.

90 DE ANI DE MASERATI
La 90 de ani Maserati, manufactura Audemars Piguet celebreaza impreuna cu prestigiosul fabricant de automobile traditia si inovatia: creatia Dual Time Millenary Maserati imprumuta elemente de design de la Maserati - tridentul si culoarea albastra a acelor (versiunea in platina). Modelul este conceput in otel, aur roz si platina, serie limitata. Designul tridimensional revolutioneaza prin cadranul din patru parti diferite, doua inclinate in unghiuri diferite si indreptate catre centru; forma ovala a ceasului este inspirata de arhitectura Colosseum din Roma.

HELVETANSA AUDEMARS PIGUET De creatiile minutioase si pline de inspiratie ale manufacturierilor din valea inventatorilor ne putem bucura de anul acesta si in Romania: Audemars Piguet completeaza portofoliul firmei romano-elvetiene Helvetansa. De 10 ani, in magazinul de lux din Calea Victoriei 88, Helvetansa descopera clientilor sai, prin cele 15 marci elvetiene de traditie, "Emotia masurarii timpului". In atmosfera creata de Helvetansa veti afla care dintre modelele venite din valea inventatorilor a fost creat special pentru dumneavoastra sau pentru o persoana draga, careia sa-i masoare timpul cu emotie, de Sarbatori.
×
Subiecte în articol: special piguet audemars audemars piguet