x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Interviuri Actorul de comedie Cătălin Bordea îşi surprinde soţia cu gesturi "tandre": “Duc gunoiul, mai spăl o farfurie…”

Actorul de comedie Cătălin Bordea îşi surprinde soţia cu gesturi "tandre": “Duc gunoiul, mai spăl o farfurie…”

15 Ian 2017   •   09:07
Actorul de comedie Cătălin Bordea îşi surprinde soţia cu gesturi "tandre":  “Duc gunoiul, mai spăl o farfurie…”

De mai bine de cinci ani, Cătălin Bordea face echipă cu Dan Capatos, în cel mai picant show din România. De luni, echipa s-a mărit, prin veni­rea Anisiei Gafton, una dintre puţi­nele actriţe de stand-up comedy din România, iar numele emisiunii s-a modificat din “Un show păcătos” în “Xtra Night Show”. Cătălin ne-a răs­puns la câteva întrebări, la unele mai serios, la altele mai în glumă, aşa cum îi stă bine unui actor de comedie.

 

Jurnalul Naţional: Eşti printre pi­onierii genului stand-up comedy, în România. Cum ţi-ai descoperit pasi­unea pentru acest domeniu?

Cătălin Bordea: De mic am fost obişnuit cu un anumit fel de a privi lu­crurile, cumva cu umor. Ai mei obişnu­iau să treacă peste greutăţi făcând haz de necaz. Stand-upul a venit ca un lucru normal pentru mine. Cred că aveam de mult o înclinaţie spre acest domeniu, însă nu ştiam.

Ce îţi trebuie ca să faci stand-up?

În primul rând, îţi trebuie curaj ca să urci pe scenă în faţa oamenilor. Apoi îţi trebuie glume, mai ales glume. N-ar strica nici să încerci să fii cât mai sincer în ce zici.

Cine e cel mai bun actor de stand-up din ţară?

Bordea! Glumesc! Nu, serios, eu sunt.

Cum ai ajuns în show-ul lui Capa­tos?

Făceam pe atunci o emisiune la An­tena 2, “Jurnal de Bordea”. Am fost re­marcat şi responsabilii postului au zis că m-aş potrivi mai bine la “Un show păcătos”.

“Un show păcătos” s-a transformat în “Xtra Ni­ght Show”. În afară de nume, ce alte schimbări aduce noua emisiu­ne?

Multe surprize, chiar şi o co­legă nouă. Fiţi cu ochii pe noi!

E vorba despre Anisia Gafton, o altă moldoveancă talentată şi care face stand-up comedy. O ştiai dinainte?

Pe Anisia o ştiu de ceva timp, de la stand-up. Mă bucur că o să ni se alăture şi sper să se descurce bine.

De ce să se uite lumea la voi?

Pentru că suntem cei mai tari oa­meni din univers!

Mai eşti atras să joci în seriale/ fil­me?

Da, dar nu mă cheamă nimeni. Glu­mesc. Nu, serios, chiar nu mă cheamă nimeni. Eu m-aş duce.

Are peste 25 de tatuaje

De unde ai pasiunea pentru tatu­aje? Câte ai şi ce reprezintă cele mai importante?

Am studiat pictura în liceu şi de aco­lo pasiunea pentru genul ăsta de artă. Mi-am făcut primul tatuaj chiar în sea­ra în care am împlinit 18 ani, iar până acum am peste 25, chiar nu le mai ştiu nici eu numărul. Fiecare reprezintă un moment important din viaţa mea.

Ţi-ai cerut iubita de soţie în timpul unui salt cu paraşuta. De când v-aţi căsătorit, cu ce alte lucruri «nebune» o mai surprinzi?

Mai spăl o farfurie, mai duc guno­iul… O surprind în fiecare săptămână, chiar plănuiesc ca de ziua ei să dau cu aspiratorul.

Cum te-a afectat faptul că ta­tăl tău te-a părăsit pe când aveai 2 ani?

Încă nu m-am gândit la cât şi cum m-a afectat că m-a părăsit, ci îmi văd de viaţă în continuare, ocupându-mă de mine şi de familia mea. În rest, să îi fie de bine. Putea, totuşi, să îmi lase păr.

 

Tatăl său l-a înjurat pe Adrian Păunescu

Cătălin a povestit în urmă cu ceva vreme la “Un show păcătos” că a fost părăsit de tată pe când avea doi ani, dar şi că acesta a fost prota­gonistul unui episod inedit, când l-a înjurat pe maestrul Adrian Păunescu în cadrul unui spectacol al Cenaclului Flacăra. “Tatăl meu se credea artist. Cânta melodii com­puse de el. S-a ratat însă din cauza lui Adrian Păunescu. A mers la un spectacol al Cena­clului Flacăra, unde a început să cânte. Păunescu a început să recite peste interpretarea tatălui meu, iar atunci tatăl meu l-a înjurat. Maestrul Pă­unescu l-a dat afară din spec­tacol şi tata s-a dus să cânte la nunţi, cumetrii, înmormân­tări”. Cătălin ne-a mai făcut câteva comple­tări: “E adevă­rată această poveste, cel puţin din câte spun ceilalţi membri ai familiei. Păunescu i-a zis: «Tinere, ieşi afară şi vezi dacă exişti!», moment în care tata s-a enervat şi a început să-l înjure”.

×
Subiecte în articol: catalin bordea