x close

Florentina Fântânaru: E o luptă să găsesc cea mai bună întrebare

0
Autor: Oana Portase 28 Feb 2018 - 13:28
Florentina Fântânaru: E o luptă să găsesc cea mai bună întrebare
Vezi galeria foto


După 11 ani de când realizează emisiunea "Dincolo de aparenţe" la Antena Stars, Florentina Fântânaru a decis să-şi continue seria de interviuri cu celebrităţi la Antena 3. Ştefan Bănică jr, Rodica Popescu Bitănescu, Dan Puric, Maia Morgenstern şi La Familia sunt câţiva dintre invitaţii pe care Florentina Fântânaru îi va avea în noua emisiune. "De-a viaţa ascunselea" debutează pe 3 martie la Antena 3 şi veţi putea urmări, în fiecare weekend, interviuri de suflet, poveşti nespuse până acum şi lecţii de viaţă de la cele mai mari personalităţi din România.

Florentina Fântânaru, mulţumesc foarte mult că eşti astăzi alături de mine. Vreau să-ţi urez bun venit în familia Antena 3. Cum te simţi?

Mulţumesc, Oana. Îţi mulţumesc tare mult că ne întâlnim aici şi că m-am simţit primită cu o energie bună, o energie pozitivă. Sper să o gestionez bine, să nu rămân fără energie chiar acum când dau startul. S-au întâmplat foarte multe lucruri într-un timp destul de scurt. Mă simt foarte bine, mă simt în largul meu, mă simt dornică să explorez destine noi, poveşti noi. Fac acelaşi lucru, cu acelaşi gen de personaje. Personajele oricum se vor mai schimba. Asta mă bucură foarte tare pentru că mie îmi place să explorez, îmi place să ajung în zone în care sunt mai sensibile, despre care oamenii nu prea vorbesc, poate sunt chiar mai vulnerabile, dar psihologia nu e neapărat o pasiune a mea. Să ştii că nu am studiat psihologia, n-am legătură cu asta. Cred că nimic din ceea ce ţi se întâmplă ţie sau din ceea ce gândeşti tu mie nu-mi este străin. Cred că pot să întreb despre orice. Cred că pot să întreb despre viaţă pentru că am adus viaţă, cred că pot să întreb despre moarte, pentru că am văzut cum a venit şi moartea, cred că pot să întreb despre orice. Nu cred că am subiecte tabu. Cred că avem nevoie să ştim cât mai multe lucruri despre noi şi despre ceilalţi.

Au fost foarte multe personaje importante de-a lungul anilor în faţa ta care şi-au deschis sufletul. Aţi râs, aţi plâns, unii şi-au spus cele mai întunecate gânduri. Mă gândesc la Mihai Bendeac care vorbea despre sinucidere. Îmi vine în minte şi interviul cu Andreea Bălan care a vorbit despre tatăl ei agresiv. Cum reuşeşti să intri în sufletele lor?

Eu caut întrebarea cea mai bună. Ştii că nu mă interesează răspunsul? Întotdeauna e o luptă să găsesc cea mai bună întrebare. Cred că este o filosofie aici. Îmi fac eu filosofiile mele apropo de întrebare, cum să o găseşti, cum să o pui, starea pe care trebuie să o creezi când adresezi întrebarea. E o energie care curge între mine şi invitat; cred foarte mult în asta. Trebuie să ajungi în acel punct şi atunci se declanşează. E un moment în care omul respectiv simte că trebuie să spună: «Domnule, simt că în momentul acesta trebuie să spun un lucru pe care poate nu l-am mai spus niciodată, un lucru la care nu m-am mai gândit niciodată». De foarte multe ori s-a întâmplat să-mi spună ei: «Uite ce chestie, nu m-am gândit niciodată la asta, dar asta simt. Şi uite că o spun».

 

 

 

Secrete.. la vedere și secrete…bine ascunse

Ai spus de foarte multe ori că nu intri cu bocancii în viaţa invitaţilor. Cu toate acestea, ai fost vreodată tentată să intri mai mult în intimităţile lor?

Mi se pare foarte interesant că sunt actriţe fabuloase ale noastre, românce, care vin şi povestesc lucruri pe care sunt convinsă că, la 30 de ani sau poate la 40 de ani, nu s-ar fi gândit niciodată, nicio secundă că o să le povestească, că or să ajungă să spună lucruri din intimitate. Atunci am realizat un lucru, că sunt oameni care au acumulat experienţe de viaţă uluitoare. Eu, cu dorinţa mea de a afla cât mai multe despre aceste experienţe, îi stârnesc. Ei sunt asumaţi. Ei ştiu clar că dacă vor spune un lucru, la un moment dat, când o să încheiem, nu o să-mi spună: «Ştii, te rog, scoate lucrul ăsta din ce am spus». Pe de altă parte, sunt personaje mai tinere, care au 30 şi ceva de ani, sau poate mai puţin de 30, care au o jenă, poate nu e suficientă asumare, poate nu e suficientă responsabilitate.

A plecat vreodată cineva supărat din emisiunea ta? Supărat pe tine?

Au mai fost situaţii când s-au supărat pentru că au fost lucruri pe care le-au spus şi, la un moment dat, şi-au dorit să nu le mai spună, să fie scoase din context. Odată n-am difuzat o emisiune pentru că invitata respectivă nu şi-a mai dorit asta. N-a mai vrut. Şi atunci n-am mai difuzat emisiunea. Au fost situaţii diverse, îţi dai seama, în aproape 11 ani de poveşti.

Cum va arăta noul proiect

Vorbim de o despărţire de „Dincolo de aparenţe”, cum va arăta emisiunea în viitor?

Eu nu simt că mă despart. Nu simt niciun fel de suferinţă sau de durere, orice despărţire asta implică, o durere, o suferinţă, o strângere de inimă. Nu simt asta şi ştiu să mă ascult, îmi dau multă atenţie semnelor pe care mi le dă corpul sau sufletul meu mai ales şi nu simt asta. Simt că trec într-o nouă etaptă, mai profundă, mai subtilă, mai interesantă, mai diversă. Poate că la un moment dat toţi avem impresia că ne plafonăm. Mă bucur că n-am ajuns în acest punct să simt că m-am plafonat, dar mă bucur pentru schimbarea care a venit oricum.

 

Mulţi dintre invitaţii tăi au venit de două ori, chiar de trei ori.

Da, s-au repetat. Câteodată îşi doresc ei mai mult să vină, alteori lăsăm o perioadă mai lungă să treacă.

Cum s-au schimbat? Cum i-ai perceput?

De fiecare dată se schimbă câte ceva. Cu Marius Bodochi m-am văzut prima data acum 10 ani şi închid cu el seria “Dincolo de aparenţe”. E adevărat că ne-am mai văzut o dată, acum vreo doi sau trei ani în urmă, dar sunt lucruri schimbate. Schimbate şi din punct de vedere al confesiunii, lăsând la o parte semnele timpului care se adaugă pentru fiecare, dar din punctul de vedere al confesiunii au devenit un pic mai binevoitori. Vin cu sufletul în palmă mult mai uşor. Eu cred că le face plăcere, pentru că nu sunt intruzivă. Dacă tu pui o barieră şi vrei să-mi spui acel lucru, eu nu te întreb direct, dar putem ajunge acolo şi tu s-ar putea să-mi spui fără să te oblig eu sau să te întreb direct. În momentul în care vorbeşti, te cunoşti cu celălalt, îi dai ceva din tine. Îi oferi ceva şi la fel primeşti ceva. Există acest schimb pe care nu îl realizezi decât atunci, în acele minute.

Sâmbăta și duminica, de la 14.00

Ştiu că o să începi în forţă la Antena 3. Cine sunt primii tăi invitaţi?

Întotdeauna Ştefan Bănică m-a susţinut să fac o schimbare. Prima dată m-am văzut cu Ştefan într-un interviu acum 11 ani, în 2007, şi uşor-uşor a venit mai des. Tot timpul îmi spunea că trebuie să schimb ceva. El e într-o mişcare continuă, Ştefan face tot timpul câte ceva. I-am spus: «Ştefan, uite, tot ai spus tu mereu şi ai făcut parte din motorul care m-a activat tot timpul. Vino cu mine să pornim împreună proiectul acesta». M-am bucurat foarte mult că a fost de acord şi ne-a adus un mărţişor, pentru că emisiunea debutează pe 3 martie, în plin Mărţişor. Cred eu că e un interviu reuşit.

De la ce oră o să te vedem?

În fiecare sâmbătă şi în fiecare duminică, de la ora 14.00. Timp de o oră va fi „De-a viaţa ascunselea” cu oameni de succes, cu oameni care au trecut prin tot felul de probleme, cum trec şi eu, cum treci şi tu, cum trec şi telespectatorii noştri. Invitaţii nu sunt cu nimic mai deosebiţi decât că au notorietate, au succes, au celebritate, au bani, unii dintre ei mai mulţi, alţii mai puţini. În fine, nu-i judecăm noi. Au destine din care noi putem să învăţăm multe lucruri. Ştii, fiecare are o poveste de viaţă, eu cred că e ceva de învăţat din fiecare lecţie de viaţă. Cred că dacă avem posibilitatea să aflăm mai multe, putem greşi mai puţin. Nu e rău că greşeşti, dar câteodată, poate să-ţi fie mai simplu când tu înveţi ceva de la celălalt şi nu mai cazi în capcana în care a căzut şi el. Cred că despre asta e vorba.

 

Cum te-au schimbat pe tine aceste interviuri? Sunt totuşi 11 ani.

M-au schimbat foarte mult. Am învăţat foarte multe lucruri, enorm de multe lucruri despre relaţia interumană. Mai ales despre relaţia cu părinţii, cu mama în special. Am nişte întrebări preferate când e vorba de părinţi. Nu ştiu de ce, nu ştiu cum îmi vin. Acolo se formează omul, în relaţia cu mama şi cu tata. Şi eu formez un om la rândul meu, am un fiu, şi ştiu că relaţia noastră este foarte importantă. De asta toate lucrurile pe care eu le povestesc, le vorbesc cu invitaţii mei nu sunt diferite de ceea ce trăiesc eu.

Care sunt interviurile pe care nu le vei uita niciodată? Au fost foarte multe, dar care îţi vine în minte?

Recent, am avut un interviu cu Sore. De obicei ea e o tipă care îşi ţine emoţiile în frâu, se controlează foarte bine, dar de data asta s-a surprins şi ea. Pur şi simplu a dat drumul la emoţii. Ne-a inundat, a fost foarte intens. Câteodată e foarte greu, te dă peste cap când îl vezi pe invitat că parcă are nevoie de sprijin. Câteodată nici eu nu ştiu ce să fac, nu ştiu cum să gestionez situaţia. Trebuie să dai răgaz, chiar şi câteva secunde, câteva minute.

Actori, cântăreţi, sportivi, oameni de afaceri, oameni de televiziune, ai avut foarte mulţi oameni importanţi în faţa ta. Mai ai emoţii când începi un interviu?

Mai am emoţii, da. Întotdeauna am emoţii. Câteodată mi se şterge totul din cap, am blanc şi trebuie să fac un gest, trebuie să fac o diversiune ca să-mi vină ceva în cap. E ciudat cum se întâmplă ca pentru câteva fracţiuni de secundă să nu mai ai nimic în minte, dar noroc că am susţinerea invitatului care se uită la mine, eu mă uit la el şi trebuie să spună el ceva dacă eu nu spun nimic. Noi nu facem direct, înregistrăm în regim de direct şi nu ne oprim, pentru că ne-am “răci”. Stăm “fierbinte”, să avem o discuţie 48 de minute crude, cap- coadă, fără întrerupere, de la suflet, la suflet. De la trăire, la trăire.

Când interviul devine o artă a conversației

Interviul nu este atât de uşor poate cum cred telespectatorii. Este destul de greu. Cât timp îţi ia să te pregăteşti?

Depinde de inspiraţie. Unii ar spune că eu nu fac interviu. Nici eu nu pot să spun neapărat că fac interviu. E o artă a conversaţiei, apropo de Ileana Vulpescu pe care am avut-o invitată şi m-am bucurat foarte mult de prezenţa ei. Cred că intuitiv ajung să pun nişte întrebări. Câteodată simt cum mă conectez la invitat. Poate părea curios, dar îmi place să mă uit la fotografiile invitatului, la anumite secvenţe dacă e vorba de film, de teatru. Îmi place să-l urmăresc, să-l simt. Documentarea e foarte importantă, mie îmi place să mă documentez.

Cum e Florentina Fântânaru dincolo de aparenţe?

Nu e o mare diferenţă. Cred că am aceeaşi sensibilitate, uneori poate o hipersensibilitate. Mă întrebai cum pot să pătrund atât de uşor. Poate datorită acestor lucruri. Câteodată mă chinuie îngrozitor sensibilitatea asta şi senzitivitatea. Am învăţat cu timpul să o gestionez, să pot să o controlez, să nu mă copleşească. Din alt punct de vedere, simt că poate uneori m-am fragilizat; eram mai băieţoasă. Poate şi pentru că îl văd pe Dragoş, fiul meu, cum creşte şi cum devine un tânăr promiţător şi de forţă. Atunci poate că îmi place mie să fiu mai soft. Nu sunt genul de mamă freak control. Îmi place să las lucrurile să curgă în voie, să nu pun presiune, deşi câteodată inevitabil simţi presiunea şi pui presiune la rândul tău pe ceilalţi. Încerc să echilibrez.

Ai vreun invitat pe care ai vrea să-l aduci şi nu ai reuşit până acum?

Angela Similea. Acum ceva vreme, am fost la un „frame” distanţă să facem interviul. Numai că doamna Angela Similea a suferit o despărţire de unul dintre fraţii dumneaei, în apropierea Crăciunului. Eu mi-am dorit să fac acest interviu cu dumneaei chiar de Crăciun, dar mi-a spus că deocamdată nu se poate. Îmi doresc foarte tare şi îi scriu şi pe WhatsApp, şi pe mail şi sper din toată inima să o vedem, să ne bucurăm de prezenţa ei, pentru că este un simbol şi de fiecare dată când reuşesc să vorbesc cu ea îi spun acest lucru. Probabil că ştie că noi ne dorim foarte mult să o vedem, să aflăm lucruri. Câteodată poate şi aşteptarea nu e gratuită. Nu e timpul încă, nu e momentul. Sper din toată inima să le putem face o bucurie oamenilor de Paşte.

Invitați de marcă la Antena 3

Mulţumesc din suflet că ai fost astăzi alături de mine şi mult succes în continuare.

Mulţumesc din suflet. Sper să fie aşa. Oricum am avut un invitat bun de saftea, cum se zice, Ştefan Bănică e magnet pentru succes. Sâmbătă, pe 3 martie, va fi Ştefan Bănică jr, de la ora 14.00, pe Antena 3, iar duminică, de la ora 14.00, marea actriţă Rodica Popescu Bitănescu. Şi o să continuăm cu Dan Puric, va veni Maia Morgenstern, va veni Andreea Raicu. Vom avea invitată şi trupa La Familia. Multe nume pe care ştiu că publicul le aşteaptă.

 “Întotdeauna am emoţii. Câteodată mi se şterge totul din cap, am blanc şi trebuie să fac un gest, trebuie să fac o diversiune ca să-mi vină ceva în cap. E ciudat cum se întâmplă ca pentru câteva fracţiuni de secundă să nu mai ai nimic în minte…”

Timp de o oră va fi „De-a viaţa ascunselea” cu oameni de succes, cu oameni care au trecut prin tot felul de probleme, cum trec şi eu, cum treci şi tu, cum trec şi telespectatorii noştri. Invitaţii nu sunt cu nimic mai deosebiţi decât că au notorietate, au succes, au celebritate, au bani, unii dintre ei mai mulţi, alţii mai puţini.

Citeşte mai multe despre:   florentina fantanaru

 

Ştiri din .roPUBLICITATE
 

Mai multe titluri din categorie

Operațiunea “epurarea politică”, instrumentată de DNA a primit cu suspendare

Operațiunea “epurarea politică”, instrumentată de DNA a primit cu suspendare
Galerie Foto Acțiunile procurorilor DNA, începând cu anul 2013, după ce Laura Kovesi a preluat primul mandat la conducerea acestei instituții, au fost concertate pe decapitarea politică a administrației publice locale. Acesta...

Traseele anormale din inimă, “topite” cu unde de înaltă frecvenţă

Traseele anormale din inimă, “topite” cu unde de înaltă frecvenţă
Uneori, inima o ia razna, aleargă în galop cu sute de bătăi pe minut. Alteori, ea are pulsaţii prea lente, toate tulburările de ritm trebuie evaluate de cardiologi, cei care adoptă o anume strategie a...

Un român din 70 este asistat de stat. Asistat să moară de foame

Un român din 70 este asistat de stat. Asistat să moară de foame
Galerie Foto Deși suntem cea mai săracă țară din Uniunea Europeană, România acordă cele mai mici ajutoare sociale din comunitate, sume derizorii care nu acoperă nici pe departe necesarul de hrană al unei familii. Și...

Camera Deputaților va arde anul acesta 350.000 de litri combustibil auto

Camera Deputaților va arde anul acesta 350.000 de litri combustibil auto
Cinci instituţii publice şi-au asigurat, până în prezent, necesarul de benzină şi de motorină pentru autovehiculele pe care le au în dotare. Unele şi-au achiziţinat combustibilul doar pentru anul în curs,...

Managementul deşeurilor. Autorităţile pregătesc creşterea de zece ori a gradului de reciclare

Managementul deşeurilor. Autorităţile pregătesc creşterea de zece ori a gradului de reciclare
Galerie Foto La începutul lunii martie, România a scăpat încă o dată de infringement pentru problemele de protecţie a mediului, cu mari eforturi, făcute în ultimul moment. Pentru a preîntâmpina astfel de situaţii, va...

Camelia Bogdan i-a vrut avocați pe Iohannis, Dragnea și Tăriceanu în războiul ei cu CSM și Înalta Curte

Camelia Bogdan i-a vrut avocați pe Iohannis, Dragnea și Tăriceanu în războiul ei cu CSM și Înalta Curte
Galerie Foto Minuta încheierii prin care Secția Civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție a respins contestația în anulare formulată de Camelia Bogdan împotriva hotărârii prin care s-a dispus sancționarea...

Lista neagră de la Bruxelles: 9 ținte și 44 de victime colaterale

Lista neagră de la Bruxelles: 9 ținte și 44 de victime colaterale
Mihai Gâdea a prezentat, duminică seară, la Antena 3, un document transmis, în octombrie 2012, Guvernului Ponta 1 de către Comisia Europeană, în care se cerea  rezultate în legătură cu nouă persoane...

Guvernele PSD au triplat bugetul DNA

Guvernele PSD au triplat bugetul DNA
Galerie Foto Bugetul de venituri al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, aprobat pentru anul acesta, este de trei ori mai mare decât cel din anul 2005. Şi mai mult decât dublu faţă de anul 2013, când la conducerea instituţiei...

30 de județe plus Capitala, decapitate politic de la instalarea lui Kovesi la DNA

30 de județe plus Capitala, decapitate politic de la instalarea lui Kovesi la DNA
Galerie Foto Fostul primar al Sectorului 5, Dan Marian Vanghelie, a dezvăluit, în urmă cu două zile, faptul că între ex-premierul Victor Ponta, fostul șef civil al SRI, George Maior, și șefa DNA, Laura Kovesi, a existat o...

Cum poate fi revocată Kovesi de la conducerea DNA, chiar dacă Iohannis se opune

Cum poate fi revocată Kovesi de la conducerea DNA, chiar dacă Iohannis se opune
Galerie Foto Revocarea din funcția de procuror-șef al DNA a Laurei Codruța Kovesi, ca urmare a demarării procedurii de către ministrul justiției, Tudorel Toader, se poate produce chiar dacă președintele României...

CSM sesizează Inspecţia Judiciară în legătură cu presiunile DNA din procesul Kovesi – Antena3

CSM sesizează Inspecţia Judiciară în legătură cu presiunile DNA din procesul Kovesi – Antena3
Galerie Foto Inspecţia Judiciară a fost sesizată de către CSM pentru a face verificări în legătură cu modul în care DNA a cerut Curţii de Apel Ploieşti dosarul civil în care şefa DNA, Laura Codruţa...

Calciul din alimente nu este suficient pentru oase

Calciul din alimente nu este suficient pentru oase
Scheletul se clădeşte până la vârsta de douăzeci şi ceva de ani, mai ales la adolescenţă, în perioada 15-18 ani, şi asta prin suficiente lactate şi practicarea sportului. Dacă oasele sunt...

Identificarea câinilor înainte de vaccinarea antirabică, neconstituţională

Identificarea câinilor înainte de vaccinarea antirabică, neconstituţională
Galerie Foto Obligaţia de identificare a câinilor cu stăpâni şi de înscriere a acestora în Registrul de Evidenţă, înainte de vaccinarea acestora antirabic, încalcă prevederile...

A fost prima româncă pilot de avion și primul corespondent de război care scria „reportaje din avion”. Află cine este această femeie extraordinară

A fost prima româncă pilot de avion și primul corespondent de război care scria „reportaje din avion”. Află cine este această femeie extraordinară
Pentru că începutul de primavară este dedicat eternului feminin, omagiem și noi, românce de care suntem, sau ar trebui să fim, mândri. A fost martora zborului istoric al lui Aurel...

Familiile din DNA care activează în tot spectrul sistemului judiciar

Familiile din DNA care activează în tot spectrul sistemului judiciar
Galerie Foto Serviciul Teritorial Ploieşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, considerat de către conducerea instituţiei drept „unitatea de elită”, se află, de câteva luni, în atenţia opiniei...
Serviciul de email marketing furnizat de