x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Interviuri RADU BELIGAN, in ultimul interviu pentru Jurnalul National: "Am fost un soţ şi un tată demisionar care a pus cariera înaintea vieţii de familie"

RADU BELIGAN, in ultimul interviu pentru Jurnalul National: "Am fost un soţ şi un tată demisionar care a pus cariera înaintea vieţii de familie"

20 Iul 2016   •   15:00
RADU BELIGAN, in ultimul interviu pentru Jurnalul National: "Am fost un soţ şi un tată demisionar care a pus cariera înaintea vieţii de familie"
În exclusivitate pentru Jurnalul Naţional... maestrul! Interviu din data de 23 noiembrie 2014

Pentru maestru, viaţa este acel lucru minunat pe care îl descoperim prea târziu. Radu Beligan este o Mare Întâlnire, pentru fiecare dintre noi – pentru actori, o rampă de lansare, pentru jurnalişti – un Everest al carierei, iar pentru public – o lecţie de viaţă. În decembrie, maestrul Beligan împlineşte 96 de ani – o viaţă în care, după cum spune, s-a născut ca “o dublură”, a fost “un părinte demisionar”, dar s-a bucurat din plin de aplauze, aceste “ambrozii ale zeilor”.
 

 ● Peste 75 de ani pe scenă! Consideraţi că, în lupta cu Timpul, aţi ieşit învingător?
 
 -Timpul e o glumă proastă a unui calendar pe care eu nu-l recunosc. Eu sunt actor. În artă, timpul se măsoară cu altfel de ceasornice. Eu nu am adunat ani, ci mai multe tinereţi succesive.
 
● Enumerate, rolurile dvs. şi distincţiile pe care le-aţi primit, alcătuiesc kilometri de cuvinte. Totuşi, care roluri sunt mai importante, într-o carieră de succes? Cele dintâi sau cele de la maturitatea artistică?
 
 -Cele mai importante roluri sunt rolurile bine făcute.
 
 ● Maestre, ce e viaţa?
 
 -Acel lucru minunat pe care îl descoperim prea târziu.
 
 ●  Cum e să fii nemuritor?
 
 -Aş vrea să îţi pot răspunde la această întrebare.
 
 ● De la Oamenii Mari aşteptăm definiţii şi lămuriri despre viaţă... Ce este iubirea? Ce este Credinţa? Ce este nădejdea? Ce este imaginaţia?
 
-Aşteptăm în mod greşit de la alţi oameni soluţii care există, de fapt,  în sufletul oricui. Fiecare om are propria noţiune despre ce înseamnă iubirea, credinţa, viaţa...
 
 ● Ce sunt aplauzele?
 
 -Pentru actor, ambrozia zeilor.
 
 ● Care este cel mai scump preţ pe care l-aţi plătit vieţii?
 
 -Am fost un soţ şi un tată demisionar care a pus cariera înaintea vieţii de familie.
 
 ● Vă uitaţi la televizor?
 
 -Da. Şi asta mă face să mă gândesc des la anticul obicei conform căruia aducătorii de veşti proaste erau aruncaţi la crocodili.
 
 ● Cum e România?
 
-Ca o iubită pe care o divinizez şi căreia i-am fost fidel toată viaţa.
 
 ●Iubiţi România. Simţiţi că România vă iubeşte pe dvs.?
 
 -Da, simt asta după fiecare spectacol.
 
 
 
 

×