x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Învăţământul vocaţional

Învăţământul vocaţional

de Diana Scarlat    |    25 Feb 2010   •   00:00



Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) solicită Ministerului Educaţiei modificarea de urgenţă a coeficienţilor de diferenţiere şi a coeficienţilor adiţionali din formula de calcul privind costul standard per elev pentru învăţământul vocaţional şi a probelor la bacalaureat din acest domeniu.

Departamentul învăţământ vocaţional, confesional, minorităţi şi particular din cadrul Biroului Operativ al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ a organizat miercuri o dezbatere privind impactul introducerii costului standard per elev în învăţământul vocaţional, informează FSLI într-un comunicat. La întâlnire au fost prezenţi reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, inspectori de specialitate, directori din unităţile de învăţământ vocaţional, confesional, minorităţi, lideri de sindicat şi cadre didactice din majoritatea judeţelor şi din municipiul Bucureşti.

FONDURI INSUFICIENTE.
Potrivit FSLI, în urma analizei făcute a reieşit faptul că fondurile destinate cheltuielilor de personal pentru anul 2010 sunt insuficiente, cauza fiind formula de calcul care a stat la baza stabilirii acestor costuri. "Având în vedere această situaţie, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ solicită MECTS modificarea de urgenţă a coeficienţilor de diferenţiere şi a coeficienţilor adiţionali din formula de calcul privind costul standard per elev pentru învăţământul vocaţional", susţin reprezentanţii Federaţiei. Cadrele didactice prezente la întâlnire au propus şi modificarea probelor examenului de bacalaureat pentru elevii din învăţământul vocaţional, ţinând cont de specializare şi filieră.

×
Subiecte în articol: special