x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Locotenent la 103 ani. Un erou al celui de-al doilea razboi mondial a fost sarbatorit recent

Locotenent la 103 ani. Un erou al celui de-al doilea razboi mondial a fost sarbatorit recent

de Cristinel C. Popa    |    12 Feb 2016   •   13:35
Locotenent la 103 ani. Un erou al celui de-al doilea razboi mondial a fost sarbatorit recent
Sursa foto: Foto: MApN

Cand s-a nascut el, statul roman era format din tinuturile unite Moldova si Tara romaneasca. Avea cinci ani la Marea Unire de la 1918. Copil fiind, a trait ororile celui dintai razboi mondial. In al doilea, a luptat cu arma in mana (vreme de cinci ani) pe fronturile de est si de vest.

Pentru el, amintirea luptelor aprige ale celei de-a doua conflagratii mondiale e inca vie. Cu cateva zile in urma, locotenentul in rezerva Ioan Trif a implinit 103 ani. Soldati mai tineri l-au imbratisat.

Colegi si mare parte din suflarea ostaseasca l-au felicitat, i-au trimit un omagiu in semn de respect. A sosit la ceremonie sprijinit in baston. Tricolorul, pentru care si-a pus in pericol viata, si pentru care alti camarazi au facut sacrificial suprem, nu lipsea de la piept.

Imbracat in costum, cu camasa alba si boneta intr-o parte, cu o floare rosie la guler si mustata proaspat aranjata a dat mana cu un ostas (femeie), apoi i-a imbratisat si pe ceilalti, facand fotografii, atat cu militarii tineri, cat si cu numeroasa familie.

A salvat o Romanie frumoasa si libera

Lt (r) Ioan Trif. se numara printre putinii eroi care se mai afla in viata. Un om care si-a facut datoria sacra fata de patrie. Ca si atunci, si astazi este marcat de pierderea in lupte a unor prieteni, camarazi, frati de suferinta, insa parerea de rau e umbrita de constiinta ca prin tot ce s-a facut, prin suferinta indurate, intregul lor sacrificiu nu a fost in zadar.

CLICK PE FOTO PENTRU GALERIA FOTO


Foto: MApN

Locotenentul in rezerva Ioan Trif este mandru ca a lasat urmasilor sai o Romanie frumoasa si libera. La implinirea frumoasei varste, militarii romani i-au fost alaturi, l-au felicitat cu recunostinta si respect.

CLICK PE FOTO PENTRU GALERIA FOTO


Foto: MApN

“Militarii Batalionului 317 Cercetare - Vladeasa, reprezentanţi ai Centrului Militar Zonal Cluj si ai Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi, filiala Cluj, l-au sarbatorit asa cum se cuvine pe eroul nostru. Cu ochii inlacrimati de bucurie si emotie, locotenentul in retragere Ioan Trif le-a multumit pentru vizita facuta si le-a transmis: „Sa dea Dumnezeu sanatate militarilor Armatei Romaniei!”, se arata intr-un comunicat MApN.

×