x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Tariceanu vrea fuziune PNL-PD

Tariceanu vrea fuziune PNL-PD

29 Noi 2004   •   00:00

ALEGERI GENERALE 2004
Liderul liberal Calin Popescu Tariceanu a declarat ieri ca PNL si PD trebuie sa analizeze oportunitatea fuziunii si ca Alianta D.A. este o constructie care va rezista chiar daca va reusi sa faca guvernul sau va ramane in opozitie.
MONICA IORDACHE

PLANURI. Tariceanu a relansat ideea fuziunii dintre PNL si PD, nu inainte de a discuta cu partenerul sau de alianta, Traian Basescu
Copresedintele Aliantei PNL-PD, Calin Popescu Tariceanu, a relansat ieri teoria fuziunii dintre liberali si democrati, proiectul favorit al lui Valeriu Stoica. "Alianta PNL-PD nu este o constructie de conjunctura, ci trebuie sa continue", a declarat Tariceanu, dupa o sedinta a conducerii PNL. El a adaugat ca fuziunea nu este o problema care sa se poata rezolva "de azi pe maine", ci in viitorul apropiat. Tariceanu a avut ieri-dimineata o intalnire cu presedintele PD, Traian Basescu, in care au discutat si problema viitorului celor doua partide, liderul liberal a evitat insa sa dea un raspuns transant daca are acordul cert al lui Basescu pe acest subiect. "Nu am discutat cu Traian Basescu despre un calendar de fuziune, insa aceasta este o preocupare si este posibila, ca o solutie politica", a explicat liderul PNL, adaugand ca perspectiva pe care o au in fata cele doua partide trebuie sa duca spre fuziune. Tariceanu a declarat ca Alianta nu se va rupe, chiar daca va face guvernul sau va ramane in opozitie. "Colaborarea este un lucru cert si la putere, si in opozitie", a mai anuntat liderul PNL, vorbind pentru prima data, de la anuntarea primelor rezultate ale alegerilor despre posibilitatea ca Alianta sa ramana in opozitie. "S-ar putea ca Alianta sa fie chemata sa guverneze. Daca va fi posibil sa facem o majoritate stabila, ne vom asuma guvernarea, daca nu, vom duce o politica de opozitie ferma care sa taxeze greselile Guvernului", a spus el. Calin Popescu Tariceanu a mai anuntat ca liberalii isi vor mobiliza toate fortele pentru a-l sprijini pe Traian Basescu in turul doi al prezidentialelor.

NEGOCIERI. Imediat dupa anuntarea rezultatelor exit-poll-urilor, duminica seara, Tariceanu l-a sunat pe liderul UDMR, Marko Bela, dar discutia a fost doar una "de curtoazie", spun surse liberale, nefiind stabilita demararea unor negocieri. Tariceanu a afirmat ieri ca au fost doar "discutii preliminare", de evaluare, care "pot duce spre negocieri". Cat priveste o colaborare cu Uniunea PSD+PUR, Tariceanu a declarat ca liberalii nu-si vor abandona stategia stabilita inainte de alegeri. "PNL are o conduita politica clara si nu ne abatem de la ea. Nu ne inclinam dupa cum bate vantul", a explicat liderul liberal.

BASESCU. Despre ideea fuziunii, copresedintele Aliantei D.A., Traian Basescu, a declarat: "Domnul Tariceanu a evocat o posibilitate pe care nici un om politic nu o poate exclude. Ea nu este de actualitate insa pana in 2008, pana cand Alianta functioneaza pe baza unui protocol. Sunt convins ca domnul Tariceanu a dorit sa consolideze impresia ca nu exista nici un fel de probleme in interiorul PNL".

DISCUTIE

"Nu am discutat cu Traian Basescu despre un calendar de fuziune, insa aceasta este o preocupare si este posibila, ca o solutie politica" - Calin Popescu Tariceanu, presedinte PNL
×
Subiecte în articol: basescu tariceanu pnl eveniment