x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Ţigani atacaţi de sîrbi în Enying?

Ţigani atacaţi de sîrbi în Enying?

16 Feb 2009   •   00:00

Conform belfold.ma.hu, un grup de ţigani din Enying, oraşul în care locuieşte Ivan Sztojka, a reclamat poliţiei faptul că a fost atacat de persoane necunoscute.



Grupul de ţigani, compus din 20 de persoane, a declarat poliţiei, că în timp ce staţiona în preajma benzinăriei din Enying, a fost atacat de un grup de persoane necunoscute, care a sosit într-un convoi de maşini, cu numere de înmatriculare sârbeşti, şi că a fost nevoit să se apere, ripostând cu sticle şi scaune. Mass-media ungară a preluat informaţia şi a difuzat-o ca atare.

O echipă de filmare a unei televiziuni maghiare, staţionată în zona respectivă, a pus la dispoziţia organelor de anchetă înregistrări video din care s-a putut observa faptul că maşinile respective au oprit la benzinărie pentru alimentare, şi că au fost atacate cu sticle chiar de către cei care au depus plângerea. Conform poliţiei locale în incident nu s-au înregistrat răniţi sau pagube materiale iar maşinile nu au fost identificate şi verificate.

Alti patru membri ai grupului de atacatori s-au predat autoritatilor ungare
Doi dintre ei s-au prezentat sambata la politia orasului Székesfehérvári, iar alti doi in cursul diminetii de luni, la politia orasului Enying. In urma interogatoriilor, politia urmeaza sa stabileasca implicarea fiecaruia la actiunea violenta din barul "Patriota" si sa emita mandate de arestare preventiva.

×
Subiecte în articol: special