x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Zi de vara pana-n toamna

Zi de vara pana-n toamna

27 Dec 2004   •   00:00

2004 - ANUL JURNALUL NATIONAL
Timp de doua luni, echipa "mondena" a Jurnalului National a descoperit statiunile de la Marea Neagra in toate ipostazele. Misiunea campaniei "Zi de vara pana-n toamna" a fost sa strabatem Litoralul in lung si-n lat.
AMINTIRE DE-O VARA. La mare, la soare, fetitele sunt… bronzate
Am iesit pe mare, cu un iaht, de unde am privit statiunile prin ochii marinarilor. Pentru a elimina mijloacele conventionale am supravegheat de sus obiectivele terestre. Am fost in aer, la 150 de metri, cu Wilga. Am fost cu capul in nori, impreuna cu "bolizii de Formula 1", parasutistii Lotului National al Romaniei. Am zburat pana la 1.000 de metri, cu un AN 2, pilotat de Adi Vasilache. Am relatat despre tot ce zboara, de la parapanta pana la parasailing si paramotor, deasupra Marii Negre.

COMERT. Dar n-am uitat si despre tot ce misca pe uscat. L-am intalnit pe nea Craciunel care striga cat il tineau bojocii ca el vindeca oamenii pe bune cu pietrele lui semipretioase. Pe langa Craciunel mai era si Gheorghe I. Barbatu, un bioterapeut de 73 de ani, care a devenit mare afacerist pe Litoral. Iar un oceanograf din Rusia si-a pus taraba langa bazarul Prichindel din Neptun, pentru a-si vinde tablourile din boabe de tamaie. Printre atatia afaceristi deosebiti s-a aflat si un fost apicultor, nea Vasile Marin, care a comercializat in fata Postei din Neptun sute de carti postale, timbre si vederi cu familia regala, monede vechi, decoratii de razboi, atragand clientii cu istorioarele pe care le vindea la bucata. La randul nostru, v-am oferit povesti (nemuritoare) despre oameni, dar si despre legendele anumitor locuri. Vazut de sus, Cazinoul din Constanta pare un cosciug, pentru ca arhitectul si-a dorit sa-i aduca un omagiu regretatei sale sotii.

LA FINAL. Intreaga echipa a muncit precum culegatorii de garizi din 2 Mai. Zi de vara pana-n toamna. Toti "pescarii" de astfel de creveti au buzunarele pline tot sezonul, caci ii vand, la restaurant, cu 100.000 de lei lingura. Am avut "Condica de reclamatii", "Jurnal de Litoral", stiri "La cald", "Cine cu cine", "Cocktail", reportaje, interviuri, mai putin cu vedete, deoarece duzina de VIP-uri se imputineaza de la an la an, pe Litoral.

In apa. Sub apa. Pe uscat. In aer. Am testat toate metodele conventionale si neconventionale pentru a va aduce cat mai aproape de Marea Neagra. Au consemnat: Dana Andronie, Roxana I. Ancuta, Dana Ciobanu, Simona Ecovoiu, Catalina Iancu, Miruna Mihalcea, Cristina Ologeanu, Horatiu Tudor.

×
Subiecte în articol: special