x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Simona Halep, în topul celor mai bine plătite sportive din lume

Simona Halep, în topul celor mai bine plătite sportive din lume

13 Aug 2015   •   13:37
Simona Halep, în topul celor mai bine plătite sportive din lume
Sursa foto: antena3.ro

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, ocupanta locului 3 în clasamentul WTA, se află pe poziția a 7-a în ierarhia celor mai bine plătite sportive din lume, stabilită de revista americană Forbes, cu venituri totale de 6,8 milioane dolari, realizate între 1 iunie 2014 și 1 iunie 2015.

Sursa: Turneul de la Toronto. Simona Halep va juca în optimi cu sportiva germană Angelique Kerber

Rusoaica Maria Șarapova, numărul 2 mondial, rămâne sportiva cu cele mai mari venituri din lume, pentru al 11-lea an consecutiv, precizează Forbes. Șarapova, în vârstă de 28 ani, câștigătoarea ediției de anul trecut a turneului de Mare Șlem de la Roland-Garros, după o finală cu Simona Halep, a obținut suma de 6,7 milioane dolari din premii la diferitele competiții la care a participat, însă câștigurile sale totale, care includ sponsorizările și alte surse de venit, s-au ridicat în total la 29,7 milioane dolari.

Americanca Serena Williams, liderul clasamentului WTA, ocupă locul secund în această ierarhie, cu 24,6 milioane dolari, în timp ce pe poziția a treia se află daneza Caroline Wozniaki, cu 14,3 milioane dolari.

Singurele prezențe din afara tenisului în Top 10 Forbes sunt cele ale pilotului de curse Danica Patrick (poziția a 4-a), campioanei de arte marțiale mixte Ronda Rousey (8) și jucătoarei de golf Stacy Lewis (9).

Veniturile realizate de vedetele feminine ale sportului mondial sunt, însă, mult mai mici decât cele realizate de bărbați. Astfel, topul masculin este dominat de boxerul american Floyd Mayweather, care încasat 300 milioane de dolari pe parcursul ultimului an, urmat de învinsul său din "meciul secolului", disputat pe 2 mai la Las Vegas, filipinezul Manny Pacquiao, cu 160 milioane dolari, și fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo, cu 79,6 milioane doliari.

Iată cum se prezintă clasamentul celor mai bine plătite sportive din lume stabilit de Forbes:

1. Maria Șarapova (Rusia/tenis) 29,7 milioane dolari
2. Serena Williams (SUA/tenis) 24,6 milioane
3. Caroline Wozniacki (Danemarca/tenis) 14,3 milioane
4. Danica Patrick (SUA/automobilism) 13,9 milioane
5. Ana Ivanovic (Serbia/tenis) 8,3 milioane
6. Petra Kvitova (Cehia/tenis) 7,7 milioane
7. Simona Halep (România/tenis) 6,8 milioane
8. Ronda Rousey (SUA/arte marțiale mixte) 6,5 milioane
9. Stacey Lewis (SUA/golf) 6,4 milioane
10. Agnieszka Radwanska (Polonia/tenis) 6 milioane.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: Simona Halep