x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Adi Mutu încearcă să nu strice ce a construit Mirel Rădoi la U21

Adi Mutu încearcă să nu strice ce a construit Mirel Rădoi la U21

de Adi Munteanu    |    16 Ian 2020   •   11:15
Adi Mutu încearcă să nu strice ce a construit Mirel Rădoi la U21

Adrian Mutu, acum în vârstă de 41 de ani, a fost prezentat oficial, ieri, ca selecționer al naționalei U21. Deși se știa de o săptămână că el va fi alesul Federației pentru a prelua poziția lăsată liberă de Mirel Rădoi, noul antrenor a încercat să pară surprins de alegerea sa și a mărturisit că nu plănuiește să schimbe filosofia impusă de fostul selecționer și că se simte motivat de performanța tineretului vin vara anului trecut.

 

„Este o onoare, o mare responsabilitate pentru mine. În primul rând pentru că vin la Naționala U21 după Mirel Rădoi, care a făcut istorie la U21, cea mai mare performanță din istorie. Acest lucru mă motivează. Lucrez bine când sunt sub presiune, dau ce e mai bun, sper să reușesc.Urmează un meci important cu Danemarca, o echipă bună. Avem o generație nouă, foarte talentată, care a început bine campania. Vrem să consolidăm locul doi și să ne calificăm la Euro. Simt presiunea, dar e un lucru bun. Când obții o performanță ca la Euro de anul trecut, e normal ca jucătorii să facă pasul la echipa mare. Vreau să continui lucrurile bune făcute de Mirel. Nu vreau să dau lucrurile peste cap. Cum îmi spune nea Mihai Stoichiță: «Încearcă să nu strici nimic și să adaugi lucrurile bune de la tine»”. Organizare bună, curaj, acestea sunt principiile mele”, a declarat Adi Mutu la prezentarea oficială de la Casa Fotbalului.

Alegerea lui Mutu: singura opțiune, singurul admis, singurul votat

De ce a fost ales Mutu pentru a prelua naționala mică? Mihai Stoichiță a recunoscut că el este cel care a venit cu această propunere, că a fost singurul cu care a discutat, invocând experiența acumulată în Arabia Saudită, la clubul Al Wahda, unde a antrenat echipa de tineret.

Speră să fie primit în staff pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

Noul selecționer a mai spus că momentan nu a primit nicio ofertă pentru a fi pe banca tehnică a echipei olimpice din partea lui Mirel Rădoi. „Mirel merită să fie antrenor la Tokyo, la Jocurile Olimpice. Eu voi fi în tribună, nu mă văd în postura să am vreun rol. O să-l susțin. Dacă va avea nevoie de mine, îi voi sta la dispoziție”, a spus Mutu.

Chivu, păstrat pentru un „mare proiect”

Întrebat de ce nu a fost ales Cristi Chivu pentru naționala U21, Stoichiță a răspuns că pendru fostul căpitan al naționalei mari are în minte un mare proiect pe care Federația Română de Fotbal ar dori să i-l încredințeze. „La momentul potrivit vă voi anunța despre ce proiect este vorba. Toate la timpul lor”, a încheiat șeful Comisiei Tehnice din cadrul FRF.

 

Sunt persoana potrivită să disciplinez jucătorii, pentru că știu cum e să fii indisciplinat. Autodisciplina e importantă. Așa pot realiza multe, pot juca la nivel mare în străinătate, pot ajunge fotbaliști adevărați. Le doresc tuturor să ajungă să joace unde am jucat eu. Le voi explica tinerilor că, dacă vor să ajungă să joace la echipe la care care am jucat eu, trebuie multă seriozitate și multă muncă.

Adrian Mutu, selecționer România U21

 

 

 

×
Subiecte în articol: adi mutu