x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Astra a eliminat-o pe Olympique Lyon şi s-a calificat în grupele Europa League!

Astra a eliminat-o pe Olympique Lyon şi s-a calificat în grupele Europa League!

de Agerpres    |    28 Aug 2014   •   21:51
Astra a eliminat-o pe Olympique Lyon şi s-a calificat în grupele Europa League!
Sursa foto: gsp.ro

Echipa de fotbal Astra Giurgiu a reuşit o calificare de prestigiu în grupele Europa League deşi a fost învinsă cu scorul de 0-1 (0-1) de formaţia franceză Olympique Lyon, joi, pe stadionul 'Marin Anastasovici' din Giurgiu, în manşa a doua a play-off-ului competiţiei.

Unicul gol a fost semnat de Jordan Ferri (23). Scorul general al dublei manşe a fost 2-2. Astra, învingătoare în tur cu 2-1, a beneficiat de clauza golului înscris în deplasare.

Vicecampioana României a plecat ca favorită, după rezultatul din tur, ce a constituit o mare surpriză.

Astra nu a contat pe unul dintre cei mai buni oameni ai partidei tur, Kehinde Fatai, care a suferit o accidentare. Lyon nu a putut folosi mai mulţi jucători, accidentaţi, în timp ce Rose a fost suspendat după eliminarea din meciul tur.

În startul meciului, Silviu Lung jr. a intervenit foarte bine în minutul 8, la un şut la colţul scurt. Oaspeţii au continuat să pună presiune câteva minute, apoi echipa lui Daniel Isăilă a mai echilibrat jocul, fără să fie periculoasă.

Lyon a trecut în avantaj în minutul 23, când Jordan Ferri a şutat cu dreptul lângă bara stângă a porţii lui Silviu Lung jr, la o fază la care apărarea Astrei a fost nesigură.

Astra nu s-a regăsit şi OL a fost aproape de un noul gol la lovitura de cap a lui Kone, dar Lung a respins în corner (28).

În faţa unui adversar care nu a excelat, Astra a continuat în prima repriză să aibă o evoluţie destul de modestă, departe de cea din tur, când giurgiuvenii au impresionat de-a dreptul după pauză. Relativ periculoasă a fost o centrare a lui Bukari din minutul 35. Finalul primei reprize a fost sărac în faze notabile, cu excepţia unei incursiuni a lui Lacazette, ce a obţinut o lovitură liberă.

Începutul actului secund a fost echilibrat, iar Oros a fost aproape de gol la un corner (52). Aproape imediat, Enache a avut o mare ocazie. Budescu a executat peste poartă o lovitură liberă (56). Enache nu a reuşit să-l găsească în careul lui OL pe Oros, care era singur (60). După circa un minut, a fost rândul oaspeţilor să fie aproape de gol, prin Lacazette, apărarea Astrei fiind din nou nesigură.

Pe fondul unui joc în creştere al gazdelor, Enache, din apropierea porţii, a ratat o ocazie uriaşă în minutul 69, portarul Lopes apărând foarte bine.

Njie a fost aproape să înscrie, când o minge a ajuns cu noroc la el (79). Acelaşi Njie a fost la capătul unei faze periculoase (81).

Astra a avut multă şansă în minutul 83, la bara lui Ferri, şut de la marginea careului în urma unui contraatac bine construit.

Finalul a fost unul încins, rămas fără consecinţe pe tabela de marcaj.

Astra a arătat o mare putere de luptă şi a fost bine aşezată pe teren, în ciuda câtorva fisuri în apărare. Absenţa lui Fatai s-a resimţit puternic în retur. Echipa lui Isăilă a fost mai bună pe ansamblul celor două manşe, uneori fiind ocrotită şi de şansă.

Lyon, cu mulţi jucători tineri, este departe de marea echipă din deceniul trecut, ce a câştigat şapte titluri consecutive de campioană a Franţei. Formaţia antrenată de Hubert Fournier a venit la Giurgiu după trei înfrângeri consecutive în toate competiţiile, incluzând-o pe cea din turul cu Astra.

În sezonul trecut, Astra a fost eliminată în play-off-ul Europa League de Maccabi Haifa (Israel).

×