x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Mulțescu, „rugat frumos s-o șteargă” cât mai repede

Mulțescu, „rugat frumos s-o șteargă” cât mai repede

de Adi Munteanu    |    18 Sep 2020   •   11:06
Mulțescu, „rugat frumos s-o șteargă” cât mai repede

Gigi Mulțescu este o legendă a lui Dinamo București. În anii ’80 a dus echipa în semifinalele Cupei Campionilor. L-a umilit pe legendarul Kaltz în dubla cu Hamburg. Un dinamovist pursânge. Dar a fost alungat, în 1985, la Petroșani, după 6 ani în Ștefan cel Mare, o semifinală de CCE, trei titluri de campion și două cupe ale României în fața Stelei. S-a întors la Dinamo în calitate de antrenor de patru ori, însă nu a încheiat niciodată un sezon întreg pe banca câinilor, fiind demis înainte să-și ducă treaba la bun sfârșit. În această vară a fost rugat să vină să salveze echipa dintr-o situațe fără ieșire. SMURD, după cum i se spune lui Mulțescu, acceptă. Nu vom ști niciodată dacă ar fi reușit să salveze echipa de la retrogradare. Pandemia a oprit fotbalul și s-a pus batista pe țambal. În cele din urmă nu a mai retrogradat nimeni. Problema este însă alta. Mulțescu a schimbat fața echipei, iar Dinamo se putea salva și fără decizia Federației Române de Fotbal. Și când lucrurile păreau să meargă pe un făgaș bun, s-a decis din nou îndepărtarea lui de pe banca tehnică și aducerea lui Cosmin Contra, antrenor care până acum nu a „speriat” pe nimeni în această meserie. Lui Mulțescu i s-a oferit o funcție de a cincea roată la căruță, mai mult pentru a nu-i enerva pe suporterii din programul DDB, care-l voiau în continuare la club. Mai nou, după ce s-au mai potolit spiritele, cei din conducere și-au adus aminte iarăși de Mulțescu și de faptul că SMURD-ul îi cam încurcă pe la club.


Dincolo de campania de achiziții de la Dinamo, situația de la club rămâne una tensionată. „Armada” adusă din ligile inferioare spaniole pe salarii gigantice (nou-veniții iberici au toți contracte de peste 18.000 de euro pe lună) a destabilizat vestiarul în care jucătorii români au salarii de sub 7.000 de euro pe lună. Cel care a comentat această situație a fost chiar Gigi Mulțescu. „Nu cred că este corect față de fotbaliștii tineri români, dinamoviști adevărați, să fie tratați așa. Mai ales că mulți dintre ei încă au mai multe salarii restante, din martie, din aprilie, din mai. Nu este corect”, a spus Gigi Mulțescu. În consecință, Mulțescu a devenit „omul în plus” și a fost rugat să cam plece. Dacă se poate, chiar imediat, și, ca această alungare să nu bată la ochi, l-au propus antrenor principal la Universitatea Cluj, în locul lui Adrian Falub, recent demis de la divizionara B. Cum relațiile de prietenie dintre Dinamo și U Cluj sunt cunoscute, Gigi Mulțescu este trimis să-i promoveze pe ardeleni și să nu mai comenteze deciziile conducerii „câinilor”.


O altă voce care se îndoiește de proiectul spaniol din Ștefan cel Mare este fostul jucător dinamovist Dănuț Lupu. „Nu este deloc în regulă ce se petrece la Dinamo. Spaniolii ăștia au venit cu alte scopuri. Nu să salveze Dinamo. Dacă voiau să salveze pe Dinamo, trebuiau să fie și dinamoviști. Dar ca să fii dinamovist, trebuie să știi cine au fost Cornel Dinu, Ionel Augustin, Dragnea, Mulțescu, Dumitru Moraru, Constantin Frățilă, Michael Klein, Florea Dumitrache, frații Nunweiller, Dudu Georgescu, Pârcălab și ce au făcut ei de-a lungul timplui pentru Dinamo. Spaniolii s-au limitat doar la a afla cine a fost Cătălin Hîldan. Altceva nu i-a mai interesat? N-au vrut să afle ce înseamnă tot ce a reprezentat Dinamo în fotbalul românesc?”, a spus acesta.
Varianta Cornel Dinu
Ca să mai îndulcească nemulțumirea suporterilor vizavi de lipsa legendelor clubului în anturajul echipei, Cosmin Contra l-a propus pe Cornel Dinu într-o funcție onorifică. Însă, chiar dacă va accepta, „Procurorul” va fi alungat și el la un moment dat, pentru că nici el nu se ferește să semnaleze derapajele conducerii. Momentan, Cornel Dinu s-a limitat doar să spună că s-a împăcat cu Cosmin Contra.

Dacă spaniolii ăștia ar fi cumpărat pe Real Madrid nu li s-ar fi spus, de exemplu, din capul locului, cine e Butragueno? Doar că Butragueno era în club pe post de director, un „MARE CINEVA” acolo. Diferența dintre Dinamo și Real este că la Real absolut toate legendele sunt, pe viață!, persoane importante în club. La Dinamo mai rezistă, miraculos, doar Țălnar, pe post de ceva neimportant, că pe Mulțescu deja l-au zburat. Nu mai vobesc de Dinu, Dragnea și ceilalți. 
Dănuț Lupu

La Dinamo e o lume bazată pe relații, pe prietenie, pe cumetrie, pe interesul personal al fiecăruia. Asta e realitatea. S-a schimbat Guvernul la Dinamo și-a plecat un singur om, eu! 
Ionel Dănciulescu

Așa e la fotbal, mai ales în România. Astăzi promitem, mâine dăm faliment. Nu cred în niciun proiect. Dacă ar juca Contra, ar fi campioni, dar nu joacă. Cum să fiu impresionat de ei?! Nu poți să faci mare performanță cu jucători de 36-37 de ani. A dat unul un gol de la jumătatea terenului și ce trebuie acum? Să-i facem statuie?! Mai ales că nici nu au câștigat meciul! 
Dumitru Dragomir, pentru AntenaSport
Achizițiile făcute de Dinamo
Janusz Gol    Cracovia
Isma Lopez    Tenerife
A. Gonzalez    Mirandes
Nemec    Pafos
Borja Valle    Deportivo
J. Camara    Jagiellonia
Rene Roman Hinojo    liber
Tomás Mejías    liber
 

×