x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern „Omogenitatea e atuul nostru!”

„Omogenitatea e atuul nostru!”

de Marius Mihalcea    |    22 Iul 2010   •   00:00
„Omogenitatea e atuul nostru!”
Sursa foto: Gabriela Arsenie/Gazeta Sporturilor/Intact Images

La adăpostul rezultatului din manşa tur, Dinamo impunându-se la Chi­şinău cu scorul de 2-0, Ioan Andone va miza diseară, în meciul revanşă cu Olimpia Bălţi (ora 20:45, în direct la sport.ro), pe câţiva dintre jucătorii care în mod obişnuit nu prind prima echipă.

Unul dintre aceştia va fi Liviu Ganea, care îi va lua locul în avanposturi lui Marius Niculae, suspendat după cartonaşul roşu primit acum o săptămână. „Suntem cu picioarele pe pământ, e un meci de Europa League, dar eu sunt genul de antrenor care pregăteşte în amănunt orice partidă. Vor fi două sau trei schimbări faţă de unsprezecele din meciul tur, fiindcă vrem să vedem cum ne descurcăm şi în alte formule decât cea pe care am aliniat-o la Chi­şinău", a declarat ieri tehnicianul „câinilor".

Andone a vorbit şi despre campa­nia de achiziţii a lui Dinamo din aceas­tă vară, una destul de săracă: „Avem tot timpul să mai transferăm jucători, dar să vedem de ce mai avem nevoie. În principiu, sunt însă mul­ţumit de lotul pe care-l am la dis­po­zi­ţie. Suntem o echipă omo­genă, bă­ieţii evoluează de foarte mult timp îm­preună. Fiecare club are politica lui, iar eu îmi propun să am un grup adevărat pe care să mă pot baza, nu neapărat să transfer jucători. Important pentru mine este să am de unde alege, fiindcă va fi un cam­pio­nat pu­ternic. În plus, noi vrem să ajun­gem şi în grupele Europa League".

Delegaţia Olimpiei Bălţi a ajuns la Bucureşti marţi la prânz, după un drum lung şi obositor de peste 500 de kilometri făcut cu autocarul, şi s-a cazat la Hotelul Crystal Palace. „Am venit să ne jucăm şansa", a spus antrenorul moldovenilor, Nicolae Bunea. „Chiar dacă avem şanse mi­zere la calificare, vom juca la victorie", a afirmat căpitanul Olimpiei, Nicolae Orlovschi.


Clau-gol, la „U"
Atacantul Claudiu Niculescu a semnat ieri un contract pe două sezoane cu formaţia Universitatea Cluj, nou-promovată în Liga 1. „Plec de la Dinamo cu sufletul împăcat şi aş vrea să le mulţumesc tuturor de-aici că m-au suportat atâţia ani. Am trăit de toate la Dinamo, dar cel mai mare regret al meu este că nu am jucat măcar un minut cu această echipă în Liga Campionilor", a declarat ieri atacantul în vârstă de 34 de ani, care în ultima vreme devenise rezervă la Dinamo. „Claudiu este un jucător matur, care ştie ce vrea. La Cluj e un proiect frumos şi sunt convins că a făcut bine când a ales să meargă acolo. Sunt convins că va avea doi ani frumoşi", a spus Ioan Andone. „Tranzacţia nu implică nici o obligaţie financiară", a explicat preşedintele CA al „roş-albilor", Nicolae Badea. Claudiu Niculescu a mai evoluat de-a lungul carierei la FC Craiova, Extensiv Craiova, Universitatea Craiova, Dinamo, Genoa, MSV Duisburg şi Omonia Nicosia.

×
Subiecte în articol: special observator stiri