x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern STEAUA - PANDURII FINALA CUPEI LIGII. STEAUA A CÂȘTIGAT CUPA LIGII ADEPLAST (3-0)

STEAUA - PANDURII FINALA CUPEI LIGII. STEAUA A CÂȘTIGAT CUPA LIGII ADEPLAST (3-0)

20 Mai 2015   •   19:57
STEAUA - PANDURII FINALA CUPEI LIGII. STEAUA A CÂȘTIGAT CUPA LIGII ADEPLAST (3-0)
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Steaua Bucureşti a cucerit Cupa Ligii Adeplast la fotbal, miercuri seara, după ce a învins-o în finală pe Pandurii Tg. Jiu cu scorul de 3-0 (1-0), pe Arena Naţională din Capitală.

''Roş-albaştrii'' s-au impus prin golurile marcate de Gabriel Iancu (3 - penalty), Alex Chipciu (54) şi George Ţucudean (67).

Steaua rămâne în cursă pentru o triplă istorică, după ce a luat Cupa Ligii putând cuceri şi titlul de campioană şi Cupa României, a cărei finală o va disputa pe 31 mai, cu ''U'' Cluj. Pandurii a pierdut lamentabil prima sa finală în competiţiile interne.

Practic meciul a început de la 1-0 pentru stelişti, care au marcat după doar trei minute de joc, din penalty, după ce Breeveld a fost faultat în careu de Unguruşan în momentul şutului.

Steaua a cedat apoi terenul şi gorjenii au avut câteva acţiuni destul de bune, în special prin Nicoară, însă extrema stângă a tras în primă instanţă în plasa laterală (19), iar apoi mingea expediată de el a fost respinsă de Niţă.

Steaua s-a mulţumit să facă un joc de aşteptare, care nu i-a adus prea multe şanse, însă, iar de partea cealaltă Pandurii a încercat să construiască, a avut mai multe faze fixe la poarta lui Niţă, însă fără nicio realizare.

Steaua îşi putea majora avantajul încă din primul minut al reprizei secunde, când Ţucudean a reluat puţin pe lângă poartă mingea centrată de Adi Popa, abia intrat pe teren. Apoi, Chipciu a fost blocat în două rânduri de portarul Mingote (47). Steaua a continuat forcingul şi Ţucudean a ratat din nou golul din doar 6 metri, la centrarea lui Chipciu (48).

Pandurii a replicat imediat şi Momcilovic a ratat o situaţie uriaşă (51), reluând cu capul peste poartă din doar 4 metri.

Steaua a marcat al doilea gol prin Alex Chipciu (54), care a şutat de la circa 11 metri sub transversală, după o minge întoarsă de Popa.

Echipa lui Gâlcă a tranşat definitiv soarta partidei în minutul 67, când Chipciu a profitat de o eroare a lui Vasiljevic, a rămas singur cu portarul şi l-a servit perfect pe ghinionistul Ţucudean, care şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor.

Pandurii a terminat meciul în zece oameni, după ce Eric s-a accidentat (81) la doar trei minute de la intrarea pe teren, într-un duel cu Vîlceanu, şi nu a mai putut continua.

Steaua a fost aproape şi de golul patru, dar Rusescu a trimis pe lângă poartă din poziţie bună (87).

Steaua Bucureşti a alinit o echipă formată în cea mai mare parte din rezerve. Au fost titulari portarul Niţă, fundaşii Luchin, Tamaş şi Latovlevici, mijlocaşii Neagu şi Enceanu, iar pe banca de rezerve au luat loc, printre alţii, Guilherme, Stanciu, Popa şi Rusescu. Au lipsit din lot o serie de titulari precum Fernando Varela, Alin Toşca şi Andrei Prepeliţă, iar Lucian Filip şi Alexandru Bourceanu nu au fost nici pe banca de rezerve.

De partea cealaltă, Pandurii a început în cea mai bună formulă a sa în acest moment, din care a lipsit însă atacantul Mihai Roman, suspendat, şi ex-stelistul Mihai Pintilii, păstrat pe banca de rezerve.

Înaintea meciului, al cărui debut a fost amânat cu câteva minute pentru repararea unei plase, baritonul Iordache Basalic a intonat imnul României.

Până în finală, Steaua a trecut de Rapid (2-1) în optimi, de CSMS Iaşi (3-0) în sferturi şi de Astra Giurgiu (3-0, 0-2) în semifinale.

Pandurii le-a eliminat pe Gaz Metan Mediaş (1-0, după prelungiri), pe Oţelul Galaţi (2-0) şi pe Dinamo (2-1, 3-1).

În campionat, Steaua a surclasat Pandurii cu 6-0 în tur, în Ghencea, iar gorjenii şi-au luat revanşa în retur cu scorul de 3-1.

Potrivit Ligii Profesioniste de Fotbal, cele 18 participante la ediţia 2014-2015 a Cupei Ligii Adeplast au fost recompensate cu bani astfel: fiecare echipă participantă a primit în faza I câte 10.000 de euro net (total premii 40.000 euro); participantele în faza optimilor de finala au fost fi răsplătite cu câte 20.000 de euro net (total premii 320.000 euro); cele opt echipe care au disputat faza sferturilor de finală au încasat câte 25.000 de euro net (total premii 200.000 euro), iar semifinalistele au fost recompensate cu câte 50.000 de euro net (total premii 200.000 euro). Fiecare finalistă va încasa câte 70.000 de euro net (total 140.000 de euro), iar câştigătoarea trofeului va mai primi 100.000 de euro.

Steaua Bucureşti - Pandurii Tg. Jiu 3-0 (1-0)
Au marcat: Gabriel Iancu (3 - penalty), Alex Chipciu (54), George Ţucudean (67).
Bucureşti, Arena Naţională: 15.560 spectatori
Cupa Ligii Adeplast - finala

Au evoluat echipele:
Pandurii: 80. Pedro Mingote Ribeiro - 18. Bogdan Unguruşan, 3. Andrei Cordoş (20. Bogdan Şandru, 19), 6. Nikola Vasiljevic, 4. Marko Momcilovic - 19. Paul Anton (căpitan), 24. Filip Mrzljak (11. Eric de Oliveira, 78) - 20. Mihai Răduţ, 10. Dan Nistor, 26. Viorel Nicoară (7. Alin Buleică, 67) - 99. Deivydas Matulevicius. Antrenor: Edward Iordănescu.
Rezerve neutilizate: 33. Răzvan Stanca - 27. Elton Da Silva, 14. Mihai Pintilii, 52. Gezim Shalaj.
Steaua: 1. Florin Niţă - 6. Paul Papp, 30. Gabriel Tamaş, 5. Srgian Luchin, 14. Iasmin Latovlevici - 21. Nicandro Breeveld, 26. Ionuţ Neagu - 9. Gabriel Iancu (25. Raul Rusescu, 62), 24. Rareş Enceanu (77. Adrian Popa, 46), 7. Alexandru Chipciu (căpitan) - 29. George Ţucudean (97. Robert Vîlceanu, 74). Antrenor: Constantin Gâlcă.
Rezerve neutilizate: 95. Valentin Cojocaru - 2. Cornel Râpă, 16. Guilherme Sitya, 12. Nicolae Stanciu.

Arbitru: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea); arbitri asistenţi: Adrian Radu Ghinguleac (Bucureşti), Mircea Mihail Grigoriu (Bucureşti); arbitri asistenţi adiţionali: Marcel Bîrsan (Bucureşti), Andrei Florin Chivulete (Bucureşti); arbitru de rezervă: Alexandru Cerei (Cluj-Napoca)
Observatori: Cornel Sorescu (Piteşti) - CCA, Mircea Călin (Bucureşti) - LPF
Cartonaşe galbene: Mrzljak (14), Neagu (34), Matulevicius (50), Breeveld (56).

Sursa Agerpres

×
Subiecte în articol: steaua STEAUA - PANDURII