x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Steaua va încasa 2,1 milioane euro pentru participarea la play-off-ul Ligii Campionilor

Steaua va încasa 2,1 milioane euro pentru participarea la play-off-ul Ligii Campionilor

de Agerpres    |    15 Sep 2014   •   16:10
Steaua va încasa 2,1 milioane euro pentru participarea la play-off-ul Ligii Campionilor

Campioana României, Steaua Bucureşti, va încasa 2,1 milioane euro pentru participarea la play-off-ul ediţiei 2014/2015 a Ligii Campionilor, conform datelor furnizate luni de Uniunea Europeană de Fotbal.

Forul continental a alocat, din reţetele comerciale brute, suma de 55 milioane euro exclusiv acestor meciuri de baraj, la care au participat 20 de echipe, printre care şi Steaua Bucureşti, eliminată la loviturile de departajare de campioana Bulgariei, Ludogoreţ Razgrad. Fiecare dintre aceste 20 de formaţii va primi câte o sumă fixă de 2,1 milioane euro, precizează UEFA.

Valoarea totală a premiilor puse în joc cu ocazia actualului sezon din Champions League se ridică la 1,34 miliarde euro, sumă în care sunt incluse şi premiile oferite echipelor care au disputat Supercupa Europei, adaugă forul european.

Cele 32 de echipe care vor disputa, începând de marţi, faza grupelor celei mai importante competiţii europene intercluburi, au asigurată deja suma de 8,6 milioane euro. Fiecare victorie obţinută în grupe va fi premiată cu un milion de euro, iar rezultatul de egalitate cu 500.000 euro.

Formaţiile care vor atinge faza optimilor de finală vor fi recompensate cu câte 3,5 milioane euro, accederea în sferturile de finală va aduce în conturile cluburilor calificate câte 3,9 milioane, iar prezenţa în semifinale va fi premiată cu câte 4,9 milioane euro. Câştigătoarea finalei Ligii Campionilor va primi un cec în valoare de 10,5 milioane euro, iar finalista unul de 6,5 milioane euro.

În ceea ce priveşte fazele preliminarii, fiecare echipă campioană în ţara sa care nu a atins faza grupelor va încasa suma de 200.000 euro. Totodată, fiecare club eliminat în primul tur preliminar va primi câte 150.000 euro, cele eliminate în turul II preliminar vor încasa câte 175.000 euro iar cele învinse în turul III preliminar câte 200.000 euro.

UEFA a anunţat, de asemenea, că va recompensa cu 3 milioane euro câştigătoarea Supercupei Europei, echipa Real Madrid, şi cu 2,2 milioane euro învinsa sa din partida de la Cardiff, FC Sevilla.

×
Subiecte în articol: steaua bucuresti Liga campionilor