x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ROSENBORG - STEAUA 3-2 / Ne-am aratat limitele

ROSENBORG - STEAUA 3-2 / Ne-am aratat limitele

25 Aug 2005   •   00:00
ROSENBORG  -  STEAUA 3-2 / Ne-am aratat limitele

Marti seara, in Norvegia, Steaua a ratat o sansa colosala cu care se poate intalni extrem de rar. Aceea de a se califica in grupele Ligii campionilor, sortii scotandu-i in cale un adversar mai mult decat modest.

Corespondenta din Trondheim
Marti seara, in Norvegia, Steaua a ratat o sansa colosala cu care se poate intalni extrem de rar. Aceea de a se califica in grupele Ligii campionilor, sortii scotandu-i in cale un adversar mai mult decat modest.

Nimic nu prevestea un deznodamant asa de negru. Determinarea jucatorilor era clara, atmosfera in lot, una propice realizarii obiectivului.

TACTICA. Parca totul s-a naruit cand s-a aflat echipa de start a Stelei. Protasov a preferat sa inceapa cu Nesu mijlocas stanga, cu Petre Marin - fundas stanga si cu Bostina - varf impins. Din start, trei greseli. Nesu nu evoluase nici un meci oficial pe acest post, Petre Marin mai jucase doar 15 minute in aceasta vara, iar pentru Bostina era o premiera utilizarea sa cu asemenea sarcini. "Nesu a jucat in pregatiri doar mijlocas stanga si daca Petre Marin nu s-ar fi imbolnavit, asa incepeam sezonul", a explicat inaintea meciului optiunea tactica Stefan Stoica, "secundul echipei". "Am vrut sa imprim mai multa viteza pe benzi, iar Bostina am crezut ca poate juca in spatele atacului", a explicat si Protasov alegerea sa.

PSIHIC. Steaua a inceput partida, dand impresia ca domina, dar actiunile de atac nu au avut claritate. A fost exact jocul ce i-a convenit de minune adversarului. Un adversar ce pare blocat psihic in campionatul propriu, dar care marti a fost ajutat sa iasa din criza. Ajutorul i-a venit din parte unei alte echipe blocate psihic, ce suferea de handicapul nereusitelor in deplasare. Castig de cauza au avut norvegienii, care si-au valorificat la maximum experienta europeana in fata tineretii stelistilor. Ei nu s-au incurcat cu ratarile si au inscris la mai fiecare actiune periculoasa, ducand scorul la un neverosimil 3-0, dupa doar o ora de joc.

REVENIREA. Rand pe rand, s-au intrecut in greseli toti stelistii, in frunte cu Radoi, care, doar in cateva minute, si-a compromis intreaga cariera, Mai intai, rezerva Odegaard a inscris de langa el ca la antrenament, pentru ca apoi capitanul sa-i inscrie un autogol antologic. Tot Radoi a dat semnalul revenirii, prin golul inscris in minutul ’74, dar era prea tarziu. A mai marcat Iacob (’76), dar pana la final a lipsit concentrarea ce putea aduce si golul calificarii. Golurile inscrise in deplasare nu au mai avut nici o valoare. Norvegienii au obtinut astfel o calificare pentru care s-au bucurat de parca era prima lor izbanda de acest fel, desi vor bifa a noua prezenta in Liga. Si-au dat seama ca au realizat aceasta performanta cand se asteptau si ei mai putin.

PROTASOV, ATACAT DE GIGI
Patronul echipei Steaua a declansat un atac virulent la adresa lui Protasov (foto), inainte de decolarea spre Bucuresti, de ieri de la pranz: "Protasov a pierdut calificarea. Mutarea cu Nesu a bagat echipa in degringolada. Sunt asa de suparat, ca nici n-am vorbit cu el. Nu e vina echipei ca a pierdut. Poate sa se supere Protasov, dar eu bag banii. A facut echipa gresit. Cu experimente la un meci asa de important. Eu i-am zis lui MM ca la Timisoara sa jucam cu echipa pentru Rosenborg, dar el mi-a zis ca Protasov se gandeste apoi la meciul asta. Asta nu inseamna ca se clatina scaunul lui. A fost cel mai important meci din cariera mea. N-a vrut Dumnezeu sa ne calificam. Nu stiu, daca pe viitor voi mai pune atata pasiune. UEFA nu ma intereseaza, chiar daca imi doresc sa ajungem macar in grupe. Le-am zis jucatorilor nu voi mai merge cu ei in deplasari. De ce? Ca sa plec cu capul in jos? Asta nu-mi place. Ce-am facut sa fiu blestemat si pedepsit? Nu credeam sa ne scoata o echipa la nivelul Diviziei B din Romania". Steaua s-a intors in Romania, ieri la 15:30.

TERMINATI
Finalul meciului i-a gasit daramati pe stelisti. Prabusiti pe teren, ei au continuat sa planga la vestiare. "As vrea sa ma trezesc a doua zi, sa stiu ca e iar 23 august si ca avem meci cu Rosenborg. Nu a fost vorba de superficialitate, pur si simplu nu ne-a iesit. In joc erau si bani multi, si carierele noastre", a spus Ogararu. "Calificarea s-a jucat la Bucuresti. N-am cuvinte sa spun ceva. Este cea mai neagra zi din viata mea. A fost ghinion la noi, noroc la ei. Calificarea s-a jucat la Bucuresti", a spus si Victoras Iacob. "Nu pot sa spun ca au fost mai buni ca noi. Ne pica foarte greu acest esec", a completat Oprita. Dupa meci, Radoi, Paraschiv, Iacob, Bostina si Ghionea au ramas peste o ora in vestiare, ultimul fiind la testul doping.

OPTIMISM
Vizibil dezamagit, dar incercand sa-si pastreze calmul, dupa meci, Protasov a spus: "Am fost aproape de calificare. Puteam transa calificarea de la Bucuresti. Am facut unele greseli care au permis adversarului sa ne conduca. La final ne-am aratat caracterul si am inscris de doua ori. Jucatorii nostri au dat totul, pot spune ca echipa are viitor. O sa avem meciuri in Cupa UEFA, trebuie sa gasim puterea sa continuam si sa ne adunam. Cand nu te califici, vinovat e antrenorul".

TUR 3 PRELIMINAR
Marti
  • Lokomotiv Moscova - RAPID VIENA 0-1 (in tur 1-1)
    Valachovici (’83)
  • Partizan Belgrad - ARTMEDIA BRATISLAVA 0-0, 3-4 d.pen. (0-0)
  • FC THUN - Malmo FF 3-0 (1-0)
    Bernardini (’26), Lustrinelli (’40 si ’66)
  • AS Monaco - BETIS SEVILLA 2-2 (0-1)
    Gerard (’32), Maoulida (’62) / R. Oliveira (’16 si ’75)
  • PANATHINAIKOS - Wisla Cracovia 4-1 d.p (1-3)
    Morris (’62), Olisadebe (’65), Papadopoulos (’87), Kotsios (’114) / Sobolewski (’78)
  • UDINESE - Sporting Lisabona 3-2 (1-0)
    Iaquinta (’23- pen), Natali (’35), Barreto (’89) / Douala (’38), Pinilla - (’90)
  • LIVERPOOL - TSKA Sofia 0-1 (3-1)
    Iliev (’16)

    Echipele scrise cu majuscule s-au calificat in grupele Ligii Campionilor. Restul meciurilor s-au jucat aseara dupa inchiderea editiei.
  • ×
    Subiecte în articol: sport protasov