x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi CALIFICARE DRAMATICĂ pentru Mihaela Buzărnescu în semifinalele turneului WTA de la Linz

CALIFICARE DRAMATICĂ pentru Mihaela Buzărnescu în semifinalele turneului WTA de la Linz

14 Oct 2017   •   09:31
CALIFICARE DRAMATICĂ pentru Mihaela Buzărnescu în semifinalele turneului WTA de la Linz

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu s-a calificat, dramatic, în semifinalele turneului WTA de la Linz (Austria), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, vineri, după ce a dispus de elveţianca Belinda Bencic, cu 6-4, 5-7, 7-6 (4).

Buzărnescu (29 ani, 105 WTA), venită din calificări, a realizat cea mai bună performanţă a carierei, după două ore şi 30 de minute, câştigând după ce a ratat trei mingi de meci în finalul setului doi şi alte două în setul al treilea.

Românca a condus cu 5-2 atât în setul al doilea, pierdut apoi cu 5-7, cât şi în decisiv, care a fost decis în tiebreak.

Bencic (20 ani), aflată în prezent pe locul 228 mondial, după ce în februarie 2016 era a 7-a jucătoare a lumii, participă la competiţia austriacă în baza unui wildcard oferit de organizatori. Elveţianca dispută cu această ocazie prima sa competiţie după o intervenţie chirurgicală la încheietura mâinii stângi, la care a fost supusă în luna mai.

Buzărnescu a avut 6 aşi, faţă de 2 ai elveţiencei, care a comis 4 greşeli duble.

Mihaela Buzărnescu, jucătoare care va intra în premieră în top 100 de luni, şi-a asigurat un cec de 9.113 euro şi 128 de puncte WTA. Ea va juca în penultimul act cu învingătoarea dintre Barbora Strycova (Cehia/N. 2) şi Tatjana Maria (Germania/N. 7).

Buzărnescu va juca şi la dublu în semifinale, alături de Oksana Kalaşnikova (Georgia).

Tot vineri, în sferturi la simplu, Sorana Cîrstea, cap de serie numărul cinci, o va înfrunta pe principala favorită, Magdalena Rybarikova (Slovacia). www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: Mihaela Buzărnescu