x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep a trecut greu de Viktorija Golubic și s-a calificat în semifinalele de la Melbourne

Simona Halep a trecut greu de Viktorija Golubic și s-a calificat în semifinalele de la Melbourne

07 Ian 2022   •   08:49
Simona Halep a trecut greu de Viktorija Golubic și s-a calificat în semifinalele de la Melbourne
Sursa foto: Hepta

Fostul număr 1 mondial Simona Halep a trecut cu greu de elvețiana Viktorija Golubic (43 WTA) pentru a ajunge în semifinalele primului turneu de vară de la Melbourne, unde o va întâlni pe adolescenta chineză Zheng Qinwen.

Simona Halep s-a calificat vineri în semifinalele Melbourne Summer Set 1, depășind-o pe Viktorija Golubic din Elveția, cap de serie numărul 6, cu 6-2, 5-7, 6-4, în meciul disputat pe Melbourne Park.

Halep a servit pentru meci în setul al doilea, la 5-4, dar Golubic a câștigat 3 game-uri la rând și a dus meciul cu favorita nr. 2 în set decisiv. În cele din urmă, Halep s-a impus într-o confruntare de 2 ore și 35 de minute și a obținut un loc în semifinală.

„A fost foarte dificil, trebuie să recunosc", a declarat Halep pe teren, după ce a triumfat. „Nu prea aveam încredere că pot câștiga acest meci, dar am luptat până la final. Sunt foarte mândră de acest lucru, pentru că am lucram mult în acest sens.

A jucat incredibil, a luptat până la final, toate meritele îi revin pentru acest meci frumos. Sunt foarte fericită că am putut fi puțin mai puternică la final. Câștigarea acestui meci înseamnă foarte mult pentru mine".

Primele cinci game-uri ale meciului au fost toate câștigate împotriva serviciului, dar Halep a câștigat în cele din urmă șase game-uri la rând pentru a conduce cu 6-2, 2-0. Cu toate acestea, Golubic a dat atacul în setul al doilea, reușind să facă un break, când românca a servit pentru meci la 5-4. Elvețianca a intrat brusc pe val și a câștigat ultimele trei game-uri ale setului.

Decisivul a debutat din nou cu 4 break-uri consecutive, după care s-a mers cap la cap, până la 4-4, unde Halep a realizat break-ul ce i-a adus apoi victoria.

Pentru prezența în semifinală, Simona Halep va fi recompensată cu 10.100 dolari americani și 110 puncte WTA, care o duc pe un virtual loc 16 în clasamentul mondial, la finele turneului.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Simona Halep