x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Cîmpeanu, despre olimpiade: Toate competițiile listate în prima etapă prevăd etape internaționale

Cîmpeanu, despre olimpiade: Toate competițiile listate în prima etapă prevăd etape internaționale

03 Ian 2022   •   15:36
Cîmpeanu, despre olimpiade: Toate competițiile listate în prima etapă prevăd etape internaționale

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, vine cu precizări privind reluarea organizării olimpiadelor.

Toate competițiile listate în prima etapă sunt competiții care prevăd etape internaționale. În perioada următoare listele vor fi actualizate și cu olimpiadele de română și istorie.

„Din păcate, contextul epidemiologic nu permite reluarea tuturor acestor competiții în condiții de siguranță, motiv pentru care principiul care a stat la baza primei selecții a fost prioritizarea participării României la competițiile internaționale anunțate pentru anul 2022. Toate competițiile listate în prima etapă sunt competiții care prevăd etape internaționale. În perioada următoare, listele competițiilor vor fi actualizate cu alte olimpiade și concursuri care nu prevăd etape internaționale, dar au tradiție și participare națională în sistemul de învățământ preuniversitar, precum olimpiadele de istorie sau de limba și literatura română”, precizează ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

El precizează că metodologia-cadru, regulamentele specifice de organizare și desfășurare și calendarul competițional vor fi adaptate contextului și vor fi trimise spre publicare în cel mai scurt timp.

„După doi ani de întrerupere, Ministerul Educației a decis reluarea etapizată a olimpiadelor și concursurilor școlare. La momentul suspendării competițiilor școlare, urmau să se organizeze: 78 de olimpiade naționale, 67 de concursuri naționale, 171 de concursuri educative cu finanțarea Ministerului Educației, precum și 150 de concursuri educative naționale și 1.839 de concursuri regionale și interjudețene fără finanțarea Ministerului Educației. În condițiile în care descentralizarea este un deziderat general susținut de către cea mai mare parte a societății, analiza celor peste 2.000 de concursuri regionale/interjudețene/naționale se va face într-o manieră profesionistă și responsabilă, Ministerul Educației susținând într-un fel sau altul orice activitate care poate genera un plus de pregătire în rândul elevilor”, amintește Cîmpeanu.

Precizările ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, vin în contextul în care mai multe asociații de elevi au criticat lista olimpiadelor și concursurilor școlare publicată de Ministerul Educației. Elevii spun că e strigător la cer ca, după 2 ani în care olimpiadele nu au fost organizate în mod nejustificat, acestea să fie reluate doar la anumite materii.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sorin cimpeanu olimpiade concursuri