x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Elevii-victime luptă împotriva bullying-ului

Elevii-victime luptă împotriva bullying-ului

de Theodora Şutiu    |    25 Ian 2019   •   16:40
Elevii-victime luptă împotriva bullying-ului

Consiliul Județean al Elevilor Sibiu (CJE) a demarat o campanie inedită care are ca scop combaterea fenomentului bullying din școli, numită Bullyproof. Tinerii participanți și-au așternut experiențele personale pe hârtie, iar printre titluri se numără „Incult!”, „Stop!” sau „Fruntea sus!”, cuvinte care s-au regăsit ulterior desenate pe chipul fiecărui autor ca o mărturie a curajului.

Copiii doresc să tragă un semnal de alarmă cu privire la amploarea pe care a luat-o violenţa în şcoli şi să contribuie la diminuarea acesteia. Ei semnalează, de altfel, că „școala este, în continuare, pentru unii dintre copii un chin” și evidențiază manifestările pe care le-au remarcat în formularele completate de sibienii victime ori martori ai bullyingului: „excluderea din grup, izolarea, ameninţarea cu violenţa fizică, umilirea și denigrarea”.

Prima întâlnire a avut loc, pe 1 decembrie anul trecut, în incinta unei biblioteci din oraş, iar curajul de care au dat dovadă elevii a impresionat, campania crescând într-un timp foarte scurt în popularitate. Elevii spun că şi-au extins obiectivele, astfel încât noul semestru școlar să ofere în continuare elevilor șansa de a-și face poveștile auzite. 

Fotografiile cu elevii care „au avut curajul să se facă auziți” se regăsesc pe paginile de Facebook și Instagram ale Consiliului, acolo unde a fost lansată invitația de a fi „părtași” la poveștile copiilor.

 

×