x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Şcolile din Capitală sunt suprapopulate

Şcolile din Capitală sunt suprapopulate

de Monica Cosac    |    25 Oct 2018   •   13:50
Şcolile din Capitală sunt suprapopulate
Sursa foto: Diana Oros

Numărul de elevi înmatriculaţi în şcolile din Bucureşti este în creştere, astfel că unităţile de învăţământ se confruntă cu fenomenul suprapopulării, a declarat, ieri, şefa Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (IŞMB), Ioana Mihaela Neacşu.

„Ne confruntăm cu o creştere anuală a numărului de elevi pe care îi înmatriculăm. Inclusiv în acest an şcolar avem peste 4.000 de preşcolari şi elevi în plus faţă de anul şcolar trecut şi tocmai de aceea unităţile de învăţământ se confruntă cu acest fenomen al suprapopulării, drept care avem o relaţie de colaborare cu autorităţile administraţiei locale în sensul de a eficientiza modul de organizare a reţelei şcolare bucureştene”, a af irmat Ioana Mihaela Neacşu, inspectorul general al IŞMB, cu prilejul prezentării „Raportului privind starea învăţământului pentru anul şcolar 2017-2018”. Acest număr este „în creştere cu aproximativ 4.200 de copii la începutul anului şcolar 2018 - 2019, depăşind, astfel, cifra de 251.000 de beneficiari direcţi, ceea ce reprezintă mai mult de 10% din populaţia şcolară a României”, a mai precizat şefa IŞMB. Potrivit acesteia, la nivelul fiecărui sector al Municipiului Bucureşti primarii au încercat să găsească soluţii adaptate stadiului în care se află şcolile respective.

Numărul total al unităţilor de învăţământ de stat şi particular din reţeaua bucureşteană este de 642, iar numărul total al preşcolarilor şi elevilor în anul şcolar 2017 - 2018 a fost de 247.734

×