x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Sorin Cîmpeanu transferă incompetența autorităților privind testele de salivă asupra părinților

Sorin Cîmpeanu transferă incompetența autorităților privind testele de salivă asupra părinților

10 Ian 2022   •   15:44
Sorin Cîmpeanu transferă incompetența autorităților privind testele de salivă asupra părinților

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pasează responsabilitatea testelor COVID-19 pentru elevi la părinți, deși guvernul și-a asumat distribuirea acestora în școli. Mai mult, el apelează la motive sentimentale, considerând că este o dovadă de interes al părinților față de copii, uitând de posibilitățile financiare ale familiilor, care oricum suportă majoritatea costurilor educației, altfel considerată gratuită de către autoritățile române.

"Atunci când te interesează de sănătatea propriului copil, răspund şi asum acest răspuns, da. Am mulţumit părinţilor, după ce în prealabil mi-am cerut scuze în numele autorităţilor statului român care nu au putut să facă posibilă achiziţia. Un părinte care ţine la copilul lui achiziţionează teste dacă poate şi are şi mulţumirile noastre ale tuturor pentru că protejează nu numai propriul copil, ci întreaga comunitate şcolară", spune demnitarul.

Totodată, el spune că problema distribuirii testelor în școli nu s-a rezolvat. 

"Am întrebat astăzi. Nu avem încă noutăţi cu privire la rezolvarea contestaţiei care a blocat achiziţia de teste, iar despre modul de administrare a testelor nu fac niciun fel de recomandări pentru că nu avem competenţe la Ministerul Educaţiei", explicat Cîmpeanu.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a spus anterior că nu poate semna contractul pentru achiziţionarea testelor de salivă până nu va exista o decizie la nivelul primei instanţe sesizate cu privire la contestaţia depusă de o firmă participantă la licitaţie.

 

×
Subiecte în articol: sorin cimpeanu teste de saliva COVID