x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 12 milioane de fete devin anual mirese minore

12 milioane de fete devin anual mirese minore

06 Mar 2018   •   09:05
12 milioane de fete devin anual mirese minore

Aproximativ 12 milioane de minore din toată lumea se căsătoresc în fiecare an, conform unor noi estimări ale Fondului Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF).

 

Potrivit datelor actualizate, în ultimul deceniu s-a înregistrat o scădere cu 15% a numărului de mirese minore, de la una din patru la aproximativ una din cinci.

Însă, în condiţiile în care tendinţa căsătoriilor minorilor va continua în ritmul actual, până în anul 2030 peste 150 de milioane de fete de pe mapamond se vor mărita înainte de împlinirea vârstei de 18 ani, conform estimărilor fondului pentru copii al Naţiunilor Unite.

În Asia de Sud, s-a observat o scădere a prevalenţei numărului mireselor minore, de la 50% în urmă cu zece ani la 30% în prezent. Şi în Africa Subsahariană a fost înregistrat un declin al acestor cazuri de minore măritate, de la 43% în urmă cu zece ani la 38% în prezent.

Însă s-a observat totodată o schimbare a zonei în care se regăsesc cele mai multe mirese minore, aproape o treime dintre fetele sub 18 ani măritate recent fiind localizate în Africa Subsahariană, în comparaţie cu una din cinci în urmă cu un deceniu.

Circa 650 de milioane de femei care trăiesc astăzi s-au măritat la vârsta la care erau minore, conform UNICEF. Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Naţiunilor Unite prevăd planuri pentru stoparea căsătoriei minorilor până în anul 2030. AGERPRES

×