x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 800 de nigerieni s-au oferit voluntari pentru a lupta împotriva Ebola

800 de nigerieni s-au oferit voluntari pentru a lupta împotriva Ebola

de Agerpres    |    16 Aug 2014   •   18:58
800 de nigerieni s-au oferit voluntari pentru a lupta împotriva Ebola

Circa 800 de voluntari au fost formaţi la Lagos, cel mai mare oraş din Nigeria, pentru a contribui la lupta împotriva epidemiei de Ebola care a provocat deja moartea a patru persoane în această ţară, informează sâmbătă AFP.

Guvernul statului Lagos a lansat un apel la voluntariat săptămâna trecută pentru a compensa penuria de personal din sănătate, după o grevă de şase săptămâni a medicilor pentru a obţine creşterea salariilor şi condiţii mai bune de lucru.

"Oamenii au ascultat apelul nostru la ajutor. Am format circa 800 de voluntari pentru a căuta persoanele care au fost în contact cu bolnavii, pentru a sensibiliza populaţia şi a trata maladia", a declarat Hakeem Bello, purtător de cuvânt al guvernatorului Babatunde Fashola.

Patru persoane au murit din cauza febrei hemoragice Ebola şi şase persoane infectate cu virusul primesc îngrijiri medicale la Lagos, după ce un funcţionar liberian, Patrick Sawyer, a adus virusul în metropola nigeriană la 20 iulie. Bărbatul a murit în spital la 25 iulie.

Voluntarii au fost desfăşuraţi în 57 de districte dar ar fi necesari şi mai mulţi, în special pentru a îngriji persoanele infectate, a adăugat purtătorul de cuvânt.

În paralel, autorităţile din Lagos au lansat o campanie de sensibilizare a populaţiei, prin media, prin pliante şi maşini publicitare.

În cinci luni de zile, epidemia de Ebola, cea mai gravă de la apariţia febrei hemoragice în 1976, s-a soldat cu 1.145 de morţi, conform ultimului bilanţ al OMS valabil pentru data de 13 august - 380 în Guineea, 413 în Liberia, 348 în Sierra Leone şi patru în Nigeria. 

×
Subiecte în articol: ebola Nigeria