x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A fost emis mandat de arestare pentru Ianukovici. De ce este acuzat şeful statului

A fost emis mandat de arestare pentru Ianukovici. De ce este acuzat şeful statului

24 Feb 2014   •   11:14
A fost emis mandat de arestare pentru Ianukovici. De ce este acuzat şeful statului

Ministerul ucrainean de Interne a emis luni un mandat de arestare pe numele preşedintelui Viktor Ianukovici. Acesta este acuzat că a folosit lunetişti împotriva protestatarilor paşnici şi este învinuit de crime în masă.

Mnistrul de Interne în exerciţiu, Arsen Avakov, a scris pe pagina proprie de Facebook că Ianukovici a fost plasat pe lista celor mai căutaţi oameni din Ucraina. "Din această dimineaţă, s-a deschis o anchetă penală cu privire la uciderea în masă a cetăţenilor paşnici. Ianukovici şi alţi câţiva oficiali au fost plasaţi pe lista celor mai căutaţi", a scris Avakov.

Soarta lui Ianukovici este încă o necunoscută, ultima oară fiind văzut la un aeroport din Doneţtk, pe când încerca să mituiască vameşii pentru a-l lăsa să plece în Rusia.

Potrivit unor zvonuri neconfirmate, Ianukovici s-ar afla in Crimeea. Mai precis, scrie Time, acesta a fost vazut in Sevastopol, port ce gazduieste flota Rusiei la Marea Neagra.

Unele rapoarte ale Opozitiei ucrainene vorbesc de prezenta lui Ianukovici langa marinarii rusi. Altele spun ca Ianukovici ar fi fost chiar arestat in Crimeea. Nici unele nici altele nu sunt confirmate.

Ianukovici a fugit din capitala Kiev dupa ce a semnat un acord de incetare a conflictului cu Opozitia, dupa patru zile de violente soldate cu aproape 100 de morti.

Desi, potrivit unor rapoarte, a inregistrat un mesaj video in care isi dadea demisia din functia de presedinte, Ianukovici a iesit la TV, sambata, pentru a preciza ca nu demisioneaza si nu recunoaste noile autoritati de la Kiev. El s-ar fi aflat in acel moment la Harkov, in estul tarii, unde s-a desfasurat un congres al parlamentarilor din partidul sau, partidul Regiunilor.

×
Subiecte în articol: mandat de arestare viktor ianukovici