x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Adevăratul motiv pentru care imigranţii din Macedonia au refuzat ajutoarele de la Crucea Roşie (VIDEO)

Adevăratul motiv pentru care imigranţii din Macedonia au refuzat ajutoarele de la Crucea Roşie (VIDEO)

26 Aug 2015   •   16:07
Adevăratul motiv pentru care imigranţii din Macedonia au refuzat ajutoarele de la Crucea Roşie (VIDEO)

Imigranţii aflaţi la graniţa dintre Grecia şi Macedonia au refuzat ajutoarele trimise de Crucea Roşie.

Militarii care voiau să distribuie pachetele cu ajutoare au fost întâmpinaţi cu huiduieli şi fluierături din partea imigranţilor care au refuzat pachetele cu mâncare şi apă trimise de Crucea Roşie.

În mediul online, lumea a început să critice atitudinea imigranţilor, dat fiind faptul că fusese lansată informaţia conform căreia, aceştia ar fi refuzat pachetele din cauza prezenţei crucii pe ambalajul cutiilor. Informaţia, însă, este una falsă. Jurnaliştii de la ilpost.it l-au contactat pe Predrag Petrovic, editorul şef al publicaţiei macedonene, a1on.mk, cel care a şi filmat imaginile.

Petrovic a infirmat informaţia şi a explicat că motivele pentru care imigranţii au refuzat ajutoarele sunt cu totul altele. Refugiaţii petrecuseră deja trei zile în câmp, la graniţa dintre Macedonia şi Grecia. În momentul în care video-ul a fost filmat, ploua cu găleata de vreo două ore, peste oamenii care aşteptau în faţa gardului se sârmă ghimpată, poliţia macedoneană nelăsându-i să treacă graniţa. La scură vreme au sosit cei de la Crucea Roşie care a vrut să distribuie ajutoare, apă şi alimente. Atmosfera era deosebit de tensionată, refugiaţii fiind furioşi că li s-a intrezis trecerea frontierei, acela fiind momentul în care au refuzat pachetele. Poliţia macedoneană a permis trecerea a numai 200-300 de persoane la ficare două, trei ore, aceasta fiind capacitatea trenurilor care leagă localitatea Gevgelija de graniţa Macedoniei cu Serbia.




×