x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE: Un avion cu 81 de pasageri s-a prăbușit în Columbia! La bord se afla finalista Cupei Sudamericana

UPDATE: Un avion cu 81 de pasageri s-a prăbușit în Columbia! La bord se afla finalista Cupei Sudamericana

29 Noi 2016   •   08:08
UPDATE: Un avion cu 81 de pasageri s-a prăbușit în Columbia! La bord se afla finalista Cupei Sudamericana

UPDATE 12:23Poliţia columbiană a confirmat marţi că 76 de persoane au murit şi cinci au supravieţuit în urma prăbuşirii unui avion, luni seara ora locală, la 50 de kilometri de Medellin, al doilea oraş ca mărime din Columbia, transmit DPA şi AFP.

Nu se cunosc motivele prăbuşirii avionului, dar sunt luate în calcul mai multe variante, printre care lipsa combustibilului, sau condiţiile meteo nefavorabile, transmit UK Daily Mail, UK Mirror şi cotidianul spaniol Semana. 

UPDATE 09.00 - Un avion cu 81 de persoane la bord, printre care membrii unei echipe de fotbal din Brazilia, s-a prăbuşit luni seară în Columbia, în apropierea oraşului Medellin, iar în prezent echipele de salvare îi preiau pe supravieţuitori, a anunţat Asociaţia de aviaţie civilă columbiană, relatează Reuters. 

Potrivit unor surse oficiale, şase persoane au supravieţuit accidentului.

UPDATE ORA 8.17 Componenții echipei braziliene de fotbal Chapecoense se deplasau către orașul columbian Medellin pentru a disputa prima manșă a finalei Copei Sudamericana, împotriva formației locale Atletico Nacional, în momentul în care aeronava în care se aflau s-a prăbușit.

Avionul decolase din Bolivia și s-a prăbușit în apropierea aeroportului Jose Maria Cordova din Medellin, precizează agenția EFE.

Potrivit oficialilor aeroportului din Medellin, aparatul transporta 72 de persoane și 9 membri ai echipajului.

"Confirm. Avionul înmatriculat CP2933 transportând echipa @ChapecoenseReal. Aparent există supraviețuitori", a scris pe Twitter un responsabil al aeroportului columbian.

Potrivit oficialilor aeroportului din Medellin, aparatul transporta 72 de persoane și 9 membri ai echipajului.

Se pare că accidentul a avut loc în apropierea localităților La Ceja și La Union, ambele aflate în departamentul Antioquia și în apropiere de Rionegro, unde se afla aeroportul Jose Maria Cordova.

Directorul Departamentului Administrativ al Sistemului de prevenire, atenționare și recuperare în caz de dezastru (Dapard) din Antioquia, Mauricio Parodi, a declarat reporterilor că aeronava s-ar putea afla în locul numit Cerro Gordo.

"Se estimează că aeronava s-ar putea afla în zona La Union, în locul numit Cerro Gordo și au fost deja activate toate alertele", a spus oficialul.

Parodi a declarat ca avionul decolase de pe aeroportul Viru Viru din Santa Cruz de la Sierra (Bolivia), unde a făcut se pare o escală tehnică.

Aeronava ar fi trebuit să aterizeze la Medellin luni seara, la ora locală 21,33, dar a pierdut contactul cu turnul de control în timp ce zbura în apropiere de La Ceja, potrivit surselor columbiene.

Echipa Chapecoense din orașul Chapecó, aflat în statul brazilian Santa Catarina, se îndrepta spre Medellin pentru a disputa prima manșă a finalei Copa Sudamericana cu Atletico Nacional, programată miercuri seara.

 

Un avion care transporta o echipă de fotbal braziliană s-a prăbușit în Columbia, relatează AFP.

După primele informații, la bordul aeronavei se aflau 72 de pasageri, potrivit The Washington Post. Conform datelor preliminare, la bord se aflau 27 de jucători, precum și jurnaliști. Potrivit presei locale, la bord se afla echipa de fotbal braziliană "Chapecoense".

Avionul decolase din Bolivia și s-a prăbușit pe drumul spre aeroportul din Medellin.

"Confirm. Avionul înmatriculat CP2933 transporta echipa @ChapecoenseReal.Aparent există supraviețuitori", scrie pe Twitter un responsabil al aeroportului, José Maria Cordova, care deservește acest aeroport.

AGERPRES/

×