x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Armata secretă de câini clonați a președintelui Putin, gata de atac în Siberia

Armata secretă de câini clonați a președintelui Putin, gata de atac în Siberia

de Şerban Mihăilă    |    01 Dec 2016   •   11:06
Armata secretă de câini clonați a președintelui Putin, gata de atac în Siberia

Liderul de la Kremlin pregătește o armată secretă de câini clonați pentru luptă. Primele exemplare au ajuns deja pe teritoriul Rusiei și vor fi repartizate trupelor speciale de poliție și Serviciului Federal de Securitate, temutul FSB, scrie publicația „The Mirror”. Patrupedele au fost dresate special pentru a detecta explozibili și droguri.

 

Trei ciobănești belgieni Malinois, valorând, fiecare, 80.000 de lire sterline, au devenit primii câini clonați, utilizați de structurile militare și de poliție din Rusia. Patrupedele vor fi repartizate polițiștilor și membrilor FSB care acționează în Siberia, mai exact în Iakutia, cea mai friguroasă regiune populată de pe glob. Câinii au fost clonați de profesorul sud-coreean Hwang Woo Suk, care i-a donat apoi autorităților ruse. Patrupedele fac parte dintr-un lot de 500 de cățeluși clonați în laboratoarele „Sooam Biotech”, din Seul, primul centru din lume pentru clonarea animalelor. Cele trei exemplare au fost dresate pentru a detecta explozibili și droguri. Înainte de a-și începe activitatea în poliție și în FSB, câinii vor primi o „respecializare lingvistică”, deoarece înțeleg comenzile doar în limba coreeană. Câinii au fost prezentați în fața mass media rusești la Muzeul mamuților din capitala regională Iakutsk, cel mai rece oraș de pe planetă. „Ei au fost recreați din celulele celui mai bun patruped coreean pentru adulmecare, moștenind abilitățile unice ale acestuia, și sunt primii câini utilitari clonați din Rusia”, a declarat Simion Grigoriev, directorul Muzeului mamuților. „Patrupedele sunt foarte tinere și au primit în Coreea antrenamentul de bază. Din acest motiv, dresorii lor de aici vor hotărî ceea ce este mai bine pentru câini, în funcție de abilitățile acestora”, a adăugat el.

Urmează clonarea mamuților

Interesul lui Hwang Woo Suk în regiune are însă o bătaie mult mai lungă. Profesorul sud-coreean speră ca, într-o bună zi, să cloneze aici mamutul lânos, specie care a trăit în Siberia. Deocamdată, profesorul adună eșantioane din această specie, conservate de mii de ani în stratul de sol înghețat permanent în zonă. De altfel, Iakutia reprezintă pentru cercetători un tezaur mondial de material biologic, care conține numeroase fosile ale unor creaturi dispărute, conservate în gheață.

 

Oamenii de știință din Rusia si Coreea de Sud au hotărât să încerce sa cloneze un mamut. Universitatea Federală Nord-Est, din Rusia, și Centrul sud-coreean pentru cercetări biotehnologice au semnat deja un acord în acest sens.

 

Ciobănescul belgian Malinois  este un câine extrem de devotat, care insistă să fie prezent în permanență lângă stăpânul său. Simte foarte bine dispoziția omului și, din acest motiv, comunicarea non-verbală cu un astfel de animal atinge un nivel foarte ridicat. Se spune că specia Malinois știe ce simte stăpânul, chiar înainte ca acesta din urmă să știe. Este inteligent, vigilent și energic și dacă nu primește sarcini își găsește singur. Nu suportă însă pedepsele aspre.

×