x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autoritățile din Delhi, cel mai poluat oraș din lume, propun „ziua fără mașini”

Autoritățile din Delhi, cel mai poluat oraș din lume, propun „ziua fără mașini”

23 Noi 2015   •   16:32
Autoritățile din Delhi, cel mai poluat oraș din lume, propun „ziua fără mașini”

Autoritățile din Delhi vor organiza prima zi fără mașini, în încercarea disperată de a controla nivelul ridicat al toxinelor din aer în cel mai poluat oraș al lumii.

Locuitorii din capitala Indiei își vor lăsa autoturismele acasă în data de 22 de ianuarie, după ce conducerea orașului a implementat un set de măsuri pentru a diminua poluarea în cel mai scurt timp. Conform ultimelor date, cetățenii sunt expuși unui risc major: în aer există anumite particule solide, care ajung direct în plămâni și cauzează numeroase afecțiuni.

„Le cer tuturor să folosească transportul din comun pe 22 ianuarie. Personal, voi alege să merg cu bicicleta la birou în acea zi”, a declarat ministrul orașului Arvind Kejriwal.

Având o populație de 25 de milioane de cetățeni, metropola Delhi este cel mai adesea învăluită într-o ceață densă care nu doar că reduce vizibilitatea, dar cauzează și numărate boli respiratorii.

Potrivit telegraph.co.uk, în timpul festivalului Diwali, desfășurat la începutul lunii noiembrie, nivelul de poluare din capitală a depășit de 35 de ori limitele normale din cauza fumului și compușilor chimici de la artificii care s-au adăugat la obișnuitul nor toxic generat de trafic, fabrici și șantiere.

Totuși, strategia de a lăsa mașinile acasă a fost privită cu scepticism de locuitorii metropolei, punctându-se faptul că mulți vor ignora propunerea în detrimentul comodității.

„Nu are sens să se organizeze astfel de activități cu caracter voluntar. Doar obligativitatea și pedepsele îi vor face pe oameni să înțeleagă cu adevărat mesajul.”, a declarat un rezident al cartierului Dwarka.

Un raport al Organizației Mondiale pentru Sănătate a relevat că în Delhi calitatea aerului este de trei ori mai rea decât cea din Beijing. Și ca un semnal de alarmă suplimentar, în lista celor mai poluate 20 de orașe ale lumii, India figurează cu 13 localități.
 

×