x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cazul Skripal. Moscova sugerează o posibilă „înscenare” a Londrei

Cazul Skripal. Moscova sugerează o posibilă „înscenare” a Londrei

21 Mar 2018   •   19:29
Cazul Skripal. Moscova sugerează o posibilă „înscenare” a Londrei

Rusia a exprimat îndoieli miercuri privind acuzaţiile Londrei, care a pus-o în cauză în legătură cu otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal, sugerând că s-ar putea ca autorităţile britanice să fi înscenat-o, relatează AFP. 

În faţa unui front comun occidental şi vizat de sancţiuni britanice, Ministerul rus de Externe i-a invitat pe toţi ambasadorii în post la Moscova pentru a-şi prezenta poziţia privind otrăvirea lui Serghei Skripal şi a fiicei lui, Iulia, pe 4 martie în oraşul Salisbury, din sudul Angliei. 

În cadrul acestei reuniuni, la care ambasadorul britanic Laurie Bristow nu a participat, înaltul diplomat rus Vladimir Ermakov a denunţat îndelung ''incoerenţele'' versiunii prezentate de către Londra, regretând faptul că nu există nici o claritate privind principala chestiune care preocupă, în opinia sa, Moscova: ''Ce s-a întâmplat cu cei doi cetăţeni ruşi''. 

Afirmând că ''nu acuză pe nimeni'', el şi-a sporit insinuările.''Fie autorităţile britanice nu sunt în măsură să furnizeze o protecţie împotriva acestui tip, să spunem, de atac terorist, fie ele direct sau indirect - şi nu acuz pe nimeni de nimic - au înscenat un atac împotriva unui cetăţean rus'', a explicat Ermakov, înainte de a insinua că s-ar putea ca SUA să aibă şi ele o responsabilitate. ''Ne putem imagina că toate acestea au putut fi puse în scenă de peste Atlantic'', a adăugat el. 

În replică, Ambasada britanică la Moscova a acuzat miercuri Rusia că aceasta din urmă ''continuă să răspândească minciuni şi să dezinformeze'', în loc să dea explicaţii referitoare la otrăvirea lui Skripal. 

''Nu am primit nici o explicaţie credibilă, de ce un agent neurotoxic produs în Rusia a fost folosit pe teritoriul britanic. În loc să dea răspunsuri, Rusia continuă să răspândească minciuni şi să dezinformeze'', a reacţionat pe Twitter Ambasada britanică după reuniunea de la Moscova. AGERPRES

×