x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Charles Aznavour vrea să primească migranţi în locuinţa sa din sudul Franţei

Charles Aznavour vrea să primească migranţi în locuinţa sa din sudul Franţei

15 Sep 2015   •   16:38
Charles Aznavour vrea să primească migranţi în locuinţa sa din sudul Franţei

Charles Aznavour, care se pregăteşte pentru un turneu de şase concerte, nu rămâne indiferent la soarta celor care au fost nevoiţi să ia drumul exilului. Solidar cu migranţii care nu încetează să sosească în Europa, cântăreţul francez a spus într-un interviu acordat cotidianului Le Parisien că ar putea primi câţiva la el, la Mouries, în Alpilles (regiunea Provenţa, sud-estul Franţei). "Pot cumpăra o rulotă şi am loc să o instalez la mine. Voi sacrifica fără probleme doi măslini" în acest scop, a spus Aznavour, citat marţi de 20minutes.fr.

Artistul, el însuşi fiu de emigranţi armeni, se declară "foarte afectat de ceea ce se întâmplă cu refugiaţii". "Mi-i imaginez pe părinţii mei în această situaţie, când au plecat din Armenia să vină în Franţa. De aceea voi fi mereu alături de cei care bat la uşă şi nu de cei care o închid. Dar nu dau lecţii nimănui, fiecare face ce vrea", a spus cântăreţul.

El va deschide următoarele concerte cu piesa "Les Emigrants": "Acest cântec a fost scris acum 30 de ani, dar rămâne de actualitate. Nu trebuie să uităm ce au adus imigranţii acestei ţări - Picasso, Beart, Cioran...Este o şansă extraordinară pentru Franţa. Printre ei s-ar putea afla viitori Aznavouri, cine ştie?", a încheiat solistul francez.

×