x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China reacționează la măsurile anunțate de președintele american Donald Trump

China reacționează la măsurile anunțate de președintele american Donald Trump

01 Iun 2020   •   15:40
China reacționează la măsurile anunțate de președintele american Donald Trump

China reacționează la anunțurile președintelui american Donald Trump, care vrea să limiteze accesul cetăţenilor chinezi pe teritoriul SUA şi să înceteze măsurile comerciale perferențiale acordate Hong Kong-ului, transmite AFP.

Atitudinea șefului de la Casa Albă vine în urma deciziei autorităților de la Beijing de a impune Hong Kong-ului o lege controversată privind securitatea națională. 

"Orice afirmaţii sau acţiuni care dăunează intereselor Chinei se vor lovi de un contraatac ferm. China cere SUA să remedieze imediat aceste erori şi să renunţe la mentalitatea lor de Război Rece", a declarat Zhao Lijian, purtător de cuvânt al Ministerului chinez al Afacerilor Externe.

Este prima atitudine a autorităților de la Beijing după măsurile anunțate, vineri, de șeful de la Casa Albă. 

Tensiunile dintre cele două state s-au agravat din cauza pandemiei de coronavirus, a situaţiei musulmanilor uiguri din nord-vestul Chinei şi a comerţului bilateral.

Trump a creut și anchetarea companiilor chineze listate la bursa din SUA.

În ultimele luni, administraţia Trump a acuzat guvernul chinez că a favorizat răspândirea epidemiei de coronavirus și a manipulat conducerea Organizației Mondiale a Sănătății. 

×
Subiecte în articol: China sua trump hong kong