x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cutremur de 6,5 grade pe scara Richter s-a produs în Iran

Cutremur de 6,5 grade pe scara Richter s-a produs în Iran

12 Dec 2017   •   11:52
Cutremur de 6,5 grade pe scara Richter s-a produs în Iran

 Un seism cu magnitudinea 6,2 s-a produs marţi în provincia Kerman din sud-estul Iranului, potrivit Centrului seismologic din cadrul Universităţii din Teheran, informează agenţiile de presă AFP şi Reuters. 

Seismul a fost resimţit la ora locală 12:13 (08:43 GMT) într-o regiune deja lovită pe 1 decembrie de un cutremur de pământ de 6 grade care nu a făcut nicio victimă, potrivit Universităţii din capitala iraniană. 

La o jumătate de oră după seismul de marţi, televiziunea publică iraniană a afişat pe ecran un mesaj în care se afirmă că nu au fost raportate deocamdată victime şi pagube materiale. 

Epicentrul seismului a fost localizat în Hejdak, o localitate aflată la 50 de kilometri nord faţă de Kerman, capitala provinciei omonime, un oraş situat la o distanţă de 800 de kilometri sud-est faţă de Teheran. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 57 de kilometri. 

Seismul a fost urmat după nouă minute de o replică cu magnitudinea de 3,8, au anunţat specialiştii de la Universitatea Teheran. 

Potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), prima replică a cutremurului ar fi avut o magnitudine de 5,9. 

Luna trecută, în aceeaşi regiune s-a produs un seism de 7,3 grade, care a făcut cel puţin 530 de victime. Preşedintele Hassan Rohani a subliniat eforturile depuse de guvernul ţării sale, care a oferit ajutor şi locuinţe temporare familiilor afectate de cutremurul din luna noiembrie. Criticii lui spun însă că reacţia guvernului iranian nu a fost suficient de rapidă şi nici pe măsura necesităţilor.AGERPRES

×