x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Darius, tânărul român bătut cu brutalitate în Franţa, a fost externat şi a ajuns din nou în stradă

Darius, tânărul român bătut cu brutalitate în Franţa, a fost externat şi a ajuns din nou în stradă

de Agerpres    |    20 Aug 2014   •   17:36

Gheorghe C., alias "Darius", tânărul din România care a fost bătut la 13 iunie la periferia Parisului a ieşit din comă şi a fost externat luni. Dar tânărul, care a împlinit 18 ani în weekend, se va confrunta acum cu o altă problemă: a ajuns din nou să trăiască pe străzi alături de restul familiei sale, relatează site-ul La Depeche.

Cu toate că Darius se simte mai bine din punct de vedere fizic, el a rămas cu numeroase sechele ca urmare a agresiunii pe care a suferit-o. "El se deplasează cu dificultate din cauza unor sechele neurologice care îi afectează unul din genunchi", a declarat avocata sa Julie Launois-Flaceliere. Ea a adăugat că familia "nu dispune de mijloacele necesare pentru a plăti medicamentele antiinflamatoare şi şedinţele de kinetoterapie".

"Trebuie găsită o soluţie urgent"; a subliniat ea.

Băiatul va trebui să se prezinte în continuare trei zile pe săptămână la un centru de medicină fizică de recuperare din capitala franceză.

În pofida demersurilor serviciilor sociale ale spitalului parizian unde a fost internat, Gheorghe şi familia sa nu au putut găsi un loc în care să stea, iar tânărul se află din nou pe stradă. Potrivit Liberation, ei se vor adăposti "în taberele din Val-d'Oise şi din Seine-Saint-Denis".

Pe de altă parte, asigurarea medicală românească a lui Darius a luat sfârşit în ziua în care acesta a împlinit 18 ani. Drept urmare, Ambasada României din Franţa caută soluţii pentru finanţarea îngrijirilor medicale ale tânărului. 

×
Subiecte în articol: tanar batut darius