x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zborul MH370: Două obiecte, "eventual legate" de avionul dispărut, DETECTATE de sateliţi. Cel mai mare are 24 de metri

Zborul MH370: Două obiecte, "eventual legate" de avionul dispărut, DETECTATE de sateliţi. Cel mai mare are 24 de metri

20 Mar 2014   •   08:19
Zborul MH370: Două obiecte, "eventual legate" de avionul dispărut, DETECTATE de sateliţi. Cel mai mare are 24 de metri

Premierul australian a anunţat joi că două obiecte 'eventual legate' de zborul MH370, dispărut în urmă cu 12 zile, au fost observate de sateliţi, anunţă AFP, citată de Agerpres.

Cele două obiecte plutitoare detectate joi în Oceanul Indian în cadrul anchetei asupra dispariţiei zborului MH370 al Malaysia Airlines, dintre care unul este de 24 de metri, constituie "probabil cea mai bună pistă pe care o avem". "Este o pistă, probabil cea mai bună pistă pe care o avem în acest moment, dar ar trebui să mergem acolo pentru a şti dacă aceasta valorează ceva sau nu", a declarat un responsabil al Autorităţii australiene de securitate maritimă (AMSA), John Young, într-o conferinţă de presă.

Ieri, preşedintele american, Barack Obama, a dat asigurări că operaţiunile de căutare a Boeingului dispărut al companiei Malaysia Airlines reprezintă o "prioritate absolută" pentru Statele Unite care au oferit toate mijloacele posibile pentru a găsi aparatul.

"Vreau ca ei (rudele pasagerilor) să fie siguri că noi considerăm acest caz ca o prioritate absolută. Am pus toate mijloacele de care dispunem la dispoziţia procesului de căutare", a spus liderul administraţiei americane, într-o primă declaraţie în legătură cu acest subiect.

Poliţia federală americană (FBI), Pentagonul, agenţiile americane ale aviaţiei (FAA) şi securităţii transporturilor (NTSB) participă la acţiunile de căutare care se desfăşoară pe o suprafaţă mai mare decât cea a Europei.

Avionul care efectua cursa MH370 a decolat la 8 martie din Kuala Lumpur în direcţia Beijing şi a dispărut de pe ecranele radar după circa 40 de minute de la decolare. Avionul transporta 227 de pasageri, printre care şapte minori, şi echipajul, format din 12 persoane.

×