x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dmitri Iaroș, liderul grupării radicale din Ucraina, a anunțat că va candida la funcția de șef al statului

Dmitri Iaroș, liderul grupării radicale din Ucraina, a anunțat că va candida la funcția de șef al statului

08 Mar 2014   •   14:25
Dmitri Iaroș, liderul grupării radicale din Ucraina, a anunțat că va candida la funcția de șef al statului
Sursa foto: Facebook

Liderul grupării radicale din Ucraina, Pravîi Sektor, (Sectorul de dreapta), Dmitri Iaroş, unul dintre protagoniştii revoltei care a condus la înlăturarea de la putere a preşedintelui Viktor Ianukovici, a anunţat sâmbătă că va candida pentru postul de preşedinte al ţării la alegerile din mai, informează EFE, conform Agerpres. 'Decizia a fost luată de consiliul politic al Sectorului de dreapta: voi candida', a declarat Iaroş într-o conferinţă de presă.

Rusia a emis miercuri un mandat internaţional de arestare pe numele lui Iaroş, 'pentru apeluri publice la activităţi teroriste şi extremiste'. Potrivit purtătorului de cuvânt al Comitetului de anchetă de pe lângă Parchetul General rus, Vladimir Markin, Iaroş 'face apeluri publice către forţele antiruseşti pentru înfăptuirea unor acţiuni extremiste pe teritoriul Federaţiei Ruse'.

După răsturnarea regimului Ianukovici, noile autorităţi de la Kiev i-au propus lui Iaroş funcţia de secretar adjunct al Consiliului de Apărare şi Securitate Naţională, dar el a refuzat oferta.


×