x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Era om al străzii, dar a devenit milionar în euro, câştigând la loto. Vezi ce a făcut cu banii

Era om al străzii, dar a devenit milionar în euro, câştigând la loto. Vezi ce a făcut cu banii

17 Feb 2014   •   20:37
Era om al străzii, dar a devenit milionar în euro, câştigând la loto. Vezi ce a făcut cu banii

Să joace la loto, să-şi încerce norocul sau să mănânce ceva din ultimii bani pe care-i mai avea? Un om al străzii din Ungaria a decis. Şi bine a făcut! Şi-a cumpărat un bilet la loto cu ultimii forinţi pe care îi mai avea şi a devenit milionar în euro, scrie gyor.hir24.hu.

Laszlo Andraschek (55 de ani) se pregătea să mai petreacă un an în stradă, dar norocul a dat peste el şi i-a adus 2 milioane de euro peste noapte. Un câştig care face din el unul dintre cei mai bogaţi câştigători la loteria ungară. Şi care, de altfel, a trecut neobservat de şase luni, până zilele trecute. Când fostul om al străzii a făcut o donaţie semnificativă unui centru de găzduire a oamenilor fără domiciliu stabil.

Laszlo a câştigat cel mai mare premiu din istoria loteriei ungare - 630 de milioane de forinţi (aproximativ 2 milioane de euro) - cu un bilet cumpărat din gară. Era în drum spre Budapesta, unde a participat la o întrunire a alcoolicilor aflaţi în recuperare.

El spune că va continua să fie acelaşi om şi că vrea să folosească majoritatea banilor pentru a-i ajuta pe dependenţii de alcool sau alte substanţe şi pe femeile abuzate de parteneri.

Cum are de gând să cheltuiască restul sumei câştigate? Să-şi achite datoriile, în primul rând, să-şi cumpere o maşină, chiar dacă nici el, nici soţia lui nu au permis de conducere. A cumpărat câte un apartament pentru fiecare dintre cei trei fii ai săi, a plătit datoriile familiei şi mai vrea să plece şi în Italia, scrie şi atlantico.fr.

 
Prudent, Laszlo Andraschek nu vrea să i se urce banii la cap. El vrea să investească, pentru a fructifica acest câştig şi vrea să evite cheltuielile inutile, în stilul noilor bogătaşi. "Sunt bogat acum, dar nu sunt o persoană diferită", a spus el. A fost alcoolic până acum 5 ani, asta i-a distrus viaţa pe care o avea înainte şi de aceea pentru el cel mai important lucru este să-i ajute pe cei care au dependenţe.
 


×